Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blat:
2 oua mici
4 linguri cu zahar
4 linguri ulei
5 linguri faina
Crema de iaurt:
250 g iaurt daca vreti sa fie si mai acrut puteti mari cantitatea de iaurt
250 ml frisca lichida
10 g gelatina
5 linguri zahar
un compot de ananas eu am cumparat de cel cu rondele de ananas ca sa pot folosi si la ornat. daca vreti sa ornati altfel tortul, puteti cumpara compot cu ananas bucati ornamente de care doriti
Mod de Preparare Blat: albusurile se separa de galbenusuri, albusurile se bat spuma ca de bezea cu zaharul, galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri se amesteca bine si se adauga faina, se incorporeaza bine si faina in amestec si compozitia rezultata se toarna intr o tava rotunda (cu pereti detasabili) tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul in prealabil incalzit. Eu am lasat o la cuptor circa 15 min la 175 de grade, cand este gata se scoate din cuptor, se scoate din tava, se dezlipeste hartia de copt de pe el si se lasa la racit
Crema de iaurt: rondelele de ananas se scot din compot, si se pun pe un prosop de hartie pentru a absorbi sucul din ele, frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa, iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar
gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain marie sau la microunde, cateva secunde. Gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
Asamblare: blatul de tort se aseaza in tava in care l-am copt blatul de tort se insiropeaza cu compotul de ananas rondelele de ananas se taie bucatele eu am oprit 4 rondele pentru ornat peste blatul insiropat se aseaza bucati de ananas jumatate din cantitatea pe care o aveti, peste bucatile de ananas, se aseaza jumatate din cantitatea de mousse de iaurt apoi se aseaza restul de bucati de ananas, si acestea se acopera cu mousseul ramas se orneaza dupa cum doriti
Se lasa la frigider minim 3 ore, apoi se scoate cu grija din tava cu pereti detasabili si daca doriti puteti orna marginile cu frisca sau cu altceva.
Adina va doreste Pofta Buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.