Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blat:
5 oua;
10 linguri de zahar;
2 linguri ulei;
5 linguri de faina;
1/2 lingurita praf de copt.
Crema:
450 g biscuiti simpli;
250 g nuca macinata;
3 linguri cacao;
50 ml rom;
300 ml apa;
300 g zahar;
300 g unt la temperatura camerei.
Altele:
200 g ciocolata;
2 linguri ulei;
4 linguri gem de caise.
Mod de Preparare: Blatul se face foarte usor. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile se freaca putin cu uleiul si se adauga peste albusurile batute. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt. O tava mare se tapeteaza fie cu hartie de copt, fie cu unt si faina. Se toarna compozitia si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute, pana cand trece testul scobitorii. Crema nici ea nu este complicata. Se pun biscuitii intr-un robot de bucatarie si se sfarama pana devin praf. In timp ce ne ocupam de sfaramare, intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si se lasa sa fiarba, pana cand zaharul se dizolva complet. Se lasa sa se racoreasca. Intr-un castron se pun biscuitii maruntiti fin, nuca macinata, romul, cacao si siropul de zahar. Separat se bate untul spuma si se incorporeaza putin cate putin in crema cu biscuiti. Blatul racit se unge cu gem si apoi se pune crema. Ciocolata se topeste pe baie de abur, se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca putin si apoi se glazureaza prajitura. Se da la rece pana se intareste crema si poate fi usor taiata.
Adina va doreste Pofta Buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.