Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
blat
400 gr biscuiti fragezi
250 ml cafea
Crema vanilie:
500 ml lapte
4 linguri amidon (60 gr)
180 gr zahar
50 gr unt
4 oua
1 zahar vanilat
Pentru ornat:
300 ml frisca
2 linguri zahar pudra
Mod de Preparare:
Crema: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile tare cu un praf de sare apoi le bagam la frigider pana facem crema. Intr-n castron punem galbenusurile pe care le amestecam cu amidonul si cu 150 ml lapte, pana se dizolva bine amidonul. Cealata parte de lapte o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic sa se infierbante. Cand s-a infierbantat, turnam in fir subtire peste galbenusuri, mestecand continuu (atentie sa nu se coaguleze ouale). Turnam compozitia inapoi in craticioara si punem pe foc amestecand pana cand incepe sa faca clabucei si sa se ingroase ca o budinca. Dam craticioara deoparte si incorporam untul si albusurile batute spuma in 3 transe, cu ajutorul unui tel. Punem inapoi pe foc si mai fierbem 2 minute amestecand ca sa nu se lipeasca.
Asamblare tort: Facem o cafea si o lasam la racit. O indulcim putin cu zahar dupa plac. Ne pregatim un platou patrat ca sa aliniem biscuitii. Inmuiem fiecare biscuit in cafea doar o secunda si ii asezam pe platou. Dupa ce am pus un rand de biscuiti, turnam o treime din crema apoi punem alt strat de biscuiti si asa mai departe pana cand terminam crema. Am batut frisca cu 2 linguri de zahar pudra si am ornat tortuletul apoi am pudrat cacao pe deasupra si am mai pus cateva cirese in sirop.
Adina va doreste Pofta buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.