Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
Crema:
400 g capsuni
50/100 g ciocolata alba (puteti renunta)
200 ml frisca
10 g gelatina
Decor:
100 g capsuni
150 ml frisca
Mod de preparare: Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare. Se pun galbenusurile pe rand si se mixeaza putin dupa fiecare. La sfarsit se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o lingura. Aluatul obtinut se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit aprox 15 min. (faceti testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit il taiem pe lung in trei fasii egale.
Crema: 300 g capsuni se zdrobesc cu blenderul si sosul rezultat se trece printr-o sita deasa pentru a elimina semintele. Sosul de capsuni se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si se da in cateva clocote, apoi se adauga ciocolata rupta bucati se se amesteca pana se topeste. Gelatina hidratata in prealabil se dizolva pe bain marie sau la microunde si se pune peste sosul de capsuni si se lasa la racit. Cand este complet racit se adauga frisca batuta si se omogenizeaza 100 g capsuni se taie bucati se se adauga cremei.
Asamblare: intr-o tava drepunghiulara se pune prima fasie de blat se insiropeaza (cu un sirop din apa+zahar+vanilie), se pune 1/2 din crema de capsuni, a doua fasie insiropata si crema ramasa si se acopera cu cea de-a treia fasie. Se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni dupa preferinta.
Adina va doreste Pofta Buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.