Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 lingurita praf copt
un vf cutit sare
3 linguri ulei
Crema
100 gr zahar
200 gr unt
100 gr ciocolata cu lapte
100 gr ciocolata alba
300 ml lapte
2 linguri amidon
Ornat
100 ml frisca lichida
100 ml smantana de gatit
0 lingura zahar
150 gr nuca prajita, tocata
Mod de preparare: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana e complet diluat si ai o compozitie ferma, lucioasa, care formeaza tepi la atingere. Adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, uleiul si omogenizeaza amestecand usor de jos in sos (nu circular!). Toarna amestecul intr-o tava de 25/28 cm unsa cu ulei, pe fundul careia ai presarat faina. Coace blatul la foc mic pana ce trece testul cu scobitoarea si e frumos rumenit. Lasa sa se raceasca bine, scoate din tava si taie-l in doua pe orizontala.
Crema
Freaca untul spuma cu 100 gr zahar. Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza cele 3 linguri de zahar ramase (nu tare, ca amarasti crema! trebuie doar sa capete aroma de caramel). Ia vasul de pe foc si adauga laptele in care in prealabil ai diluat amidonul.Punem inapoi pe foc si lasa la foc mic amestecand continuu pana ce caramelul e diluat si crema a capatat consistenta de budinca – asta se intampla destul de repede, cam 2 minute. Opreste focul, adauga ambele tipuri de ciocolata rupte bucatele si amesteca pana se topeste in crema. Adauga si crema de lapte cu ciocolata si visinata (daca ai) sau 2 linguri visinata si omogenizeaza. Raceste crema, adauga untul frecat spuma si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
Asamblare
Aseaza primul blat, intinde jumatate din cantitatea de crema, pune al doilea blat si restul de crema si intinde uniform pe toata suprafata niveland frumos. Mixeaza frisca cu smantana si zaharul pana ce are consistenta dorita apoi pune peste ultimul strat de crema si niveleaza. Nuca prajita toac-o grosier pe un fund de lemn apoi presar-o deasupra prajiturii. Pastreaza prajitura la rece dar las-o la temperatura camerei 10 minute inainte de a o servi
Adina va doreste Pofta Buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.