Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1 ou,
70 grame zahar,
125 grame unt,
250 grame faina,
putina sare,
o jumatate plic de praf de copt,
1 plic zahar vanilat.
Pentru crema:
2 linguri de faina,
2 linguri de zahar,
un plic zahar vanilat,
1 galbenus de ou,
250 ml lapte.
Mod de Preparare: Pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade. Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu zaharul pana avem o spuma pufoasa apoi adaugam untul la temperatura camerei si apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine pana obtinem un aluat fraged si suplu. Intindem o foaie pe un stat de faina si taiem 6 cerculete mari cat sa acopere fiecare o forma de tarta (masuram in prealabil si gasim apoi forma potrivita de taiat, eu am folosit un bol pentru decupare). Punem in fiecare forma un decupaj de aluat, il mulam bine si apoi facem mai multe impunsaturi cu furculita sa nu se ridice la copt.
Tartele sunt coapte atunci cand devin aurii si misca in forma daca incercam sa le rotim cu o spatula, va dau acest indiciu pentru ca asa le testez eu. Eu nu pun niciodata boabe de fasole sau altceva care sa le tina lipite de forma, doar fac impunsaturile cu furculita si daca observ ca se ridica totusi la copt deschid cuptorul si le mai aplic o corectie cu furculita aluatul de tarte nu este foarte pretentios si nu are nimic daca deschidem cuptorul.
Pana se fac tartele pregatiti crema. Intr-un vas care poate fi pus pe foc frecam galbenusul cu zaharul (si cel vanilat ) pana devine o pasta omogena, apoi adaugam faina si subtiem cu laptele caldut. Se pune la foc mici si se amesteca pana se ingroasa, cand incepe sa clocoteasca luam de pe foc si mai amestecam putin pana se raceste crema. Puteti sa folositi si budinca de vanilie sau alte arome pentru a umple tartele.
Lasam tartele sa se raceasca, timp in care se raceste si crema si pregatim fructele pentru pus pe tarte. Puteti sa puneti orice fructe in functie de preferinte. Deasupra turnati pe fiecare putina glazura transparenta pestru decor, folosind un plic de glazura transparenta si apa rece si zahar conform indicatiilor de pe plic, le dau un alt luciu dar daca vreti puteti, sariti peste aceasta etapa deoarece ies minunate si fara.
Adina va doreste Pofta buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.