Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
pentru blat:
330g faina
100g zahar pudra
coaja de la 1/2 lamaie
170g unt rece, taiat in cubulete mici
1 galbenus
2 linguri lapte
un praf de sare
pentru crema de lamaie
100ml zeama de lamaie (zeama de la 2 lamai mai mari)
coaja rasa de la 2 lamai
100g zahar tos
2 oua + 2 galbenusuri
80g unt, taiat in cuburi
pentru bezea
3 albusuri (la fix pt ca v-a ramas un albus de la aluat si 2 de la crema de lamaie)
150g zahar tos
Mod de Preparare: Pentru blat: Puneti intr-un bol faina, zaharul pudra, coaja de lamaie si sarea, apoi adaugati untul. Amestecati pana obtineti un amestec asemanator firimiturilor de paine (aveti grija sa nu ramana cocoloase mari de unt). Adaugati si galbenusul si laptele, si amestecati inca putin. Framantati-l doar cateva secunde, cat sa ii dati o forma sferica, apoi inveliti-l in folie alimentara, si bagati-l la frigider pentru 30 minute.
Crema de lamaie: Puneti toate ingredientele intr-o craticioara cu fundul gros, la foc mic, pastrand deoparte jumatate din unt. Amestecati in continuu cu un tel - daca incepe sa se lipeasca de fund, dati deoparte cratita pentru cateva secunde. Atunci cand amestecul atinge punctul de fierbere - incepe sa faca bulbuci pe marigne - stingeti focul, si adaugati restul de unt. Mai amestecati cateva secunde si dati deoparte.
In punctul asta suntem aproape gata, asa ca intindeti aluatul si puneti-l in tava unsa cu unt. Intepati-l cu o furculita si bagati-l la cuptor vreo 10 minute, la foc mic (180 grade). Dupa 10 minute, turnati crema de lamaie peste blat si mai lasati la cuptor inca 10 minute, tot la foc mic.
Pentru bezea: Acoperiti o tava cu hartie de copt, si turnati zaharul peste, intr-un strat subtire. Bagati in cuptorul incins timp de 5-6 minute, la foc mic. Zaharul trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu inceapa sa se topeasca. Cu un minut inainte sa fie gata zaharul, incepeti sa bateti albusurile spuma. Scoateti zaharul din cuptor si turnati putin cate putin peste albusuri. Dupa ce terminati de incorporat zaharul mai bateti albusurile cateva minute, pana sunt reci. Turnati peste tarta bezeaua si mai bagati-o inca putin la cuptor, pana incepe sa se rumeneasca bezeaua (3-4 minute).
Adina va doreste Pofta Buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.