Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Foaie de blat:
50 gr unt/ margarina,
50 gr zahar pudra,
1 ou,
100 gr faina,
1 lingurita praf de copt.
Crema:
750 gr prune,
250 ml vin rosu,
10 gr scortisoara,
2 gelatine Dr Oetker,
1 budinca vanilie,
250 gr zahar,
400 ml frisca.
Decor:
5 prune,
200 ml frisca,
2 vanilii,
40 gr zahar pudra.
Mod de Preparare: Pentru inceput ne ocupam de crema, prunele se spala, se scot samburii si se dau prin masina de tocat sau se pun in blender si se mixeaza. Adaugam vinul rosu si scortisoara si fierbem la foc mic 15 min. Intre timp dizolvam gelatina in 6 linguri de apa si praful de budinca in 8 linguri de apa. Dupa ce am lasat prunele 15 min, adaugam zaharul si mai lasam pana ce se topeste zaharul, apoi turnam praful de budinca dizolvat in apa si lasam sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga 3-4 lg de budinca fierbinte la gelatina sa se dizolve, apoi se adauga la budinca de prune, se lasa la racit. Dupa racire, se bate frisca si se adauga la budinca de prune.
Pentru blat, amestacam untul cu zaharul pudra si un praf de sare, apoi adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt. Coacem intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt, 12-15 min. Se raceste si se toarna crema peste blat apoi se raceste in continuare. Pentru ornat, batem frisca cu zaharul si vanilia si ornam dupa preferinta cu felii de prune.
Adina va doreste Pofta Buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.