Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
crema:
3 galbenusuri,
150 g zahar,
150 ml iaurt,
200 ml lichior de fructe
12 piscoturi,
coaja si zeama de la o portocala,
un plic de gelatina
sosul de ciocolata:
o ciocolata amaruie
50 ml amestec jumatate apa, jumatate rom
Mod de Preparare: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa si se albeste. Se adauga iaurtul, se omogenizeaza si se pune la bain marie amestecand-se mereu cu o spatula din lemn sau un tel mic pana cand incepe sa se ingroase un pic. Se da deoparte si se pune coaja de lamaie si lichiorul de fructe. Se omogenizeaza din nou. Apoi se lasa sa se racoreasca. Intre timp se pune gelatina la muiat intr-un ibric cu apa rece timp de 10 minute, apoi se tine 1-2 minute ibricul in apa fierbinte pana cand gelatina se dizolva (atentie, temperatura sa nu depaseasca 60 de grade!). Dupa aceea gelatina se incorporeaza in crema racorita, se amesteca totul bine si se lasa deoparte. Se pregateste un sos de ciocolata din 50 ml de apa si rom (bautura, nu esenta) in care se rup bucati o ciocolata amaruie cu continut ridicat de cacao. Se topeste la bain marie, (sau direct pe foc mic si se amesteca rapid mereu) si apoi se lasa sa se racoreasca putin. Se pregatesc 6 pahare si cate 2 piscoturi stropite cu zeama de portocala pentru fiecare pahar. Piscoturile se ung cu sosul de ciocolata, apoi se toarna crema, cam 100 ml pentru fiecare pahar si se dau paharele la rece. Se poate servi dupa cateva ore.
Adina va doreste Pofta Buna!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.