Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru mamaliga:
1 l apa
400 g malai
1 lingurita ulei
1 lingurita sare
Pentru umplutura:
200 g carne tocata
1 dovlecel
1 ceapa
1 ardei rosu
300 g cascaval razuit
sare si piper dupa gust
5-6 rosii cherry
ulei pentru calit
1 lingurita unt
Mod de preparare: Pregatiti mai intai legumele. Spalati bine dovlecelul si taiati-i rondele. Ardeiul il spalati si il taiati in fasii mai groase. Ceapa o tocati marunt iar rosiile le feliati, in doua sau in trei, dat fiind ca sunt micute. Intr-o tigaie mai intinsa, de preferat cu gratar, puneti dovlecelul feliat si ardeiul si coaceti-le pe ambele parti. Transferati pe un platou si adaugati rosiile. Aveti grija cu acestea, ca se prepara repede. Intr-o alta tigaie, puneti uleiul la incins si caliti ceapa. Adaugati carnea tocata, potriviti cu sare si piper, acoperiti cu un capac si lasati la foc mediu. Amestecati din cand in cand, pentru a se cali cum trebuie.
Cat timp se prepara carnea, puneti apa la fiert pentru mamaliga. Cand incepe sa clocoteasca adaugati „in ploaie” jumatate din cantitatea de malai. Folositi un tel pentru a amesteca. Restul de malai il adaugati cate putin, nu neaparat pe tot, pana cand simtiti ca mamaliga este mai groasa. Amestecati rapid inca 2-3 minute dupa care rasturnati jumatate din cantitate in vasul in care veti coace musacaua. Nu uitati sa il ungeti cu unt inainte. Intindeti mamaliga cu ajutorul unei spatule, si lasati-o sa se raceasca. Restul de mamaliga o turnati tot intr-un vas intins, la aceeasi dimensiune cu vasul pentru copt. Lasati mamaliga sa se raceasca. Urmeaza asamblarea. Adaugati jumatate din carne si legume si doua-trei linguri din cascavalul razuit. Puneti si celalalt blat de mamaliga, apasati usor cu palmele, presarati doua-trei linguri de cascaval, restul de carne si de mamaliga si tot cascavalul ramas deasupra. Puneti vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade C si lasati aproximativ 15-20 minute, pana ce cascavalul se topeste iar carnea si legumele isi lasa un suc. Serviti imediat.
Adina va doreste Pofta buna!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.