Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
250 g faina,
125 g margarina
80 g zahar,
1 ou intreg + 2 galbenusuri,
un praf sare,
2 pere tari
150 gr zahar + 150 apa
3 ciusoare,
1 lingurita scortisoara
200 gr ciocolata
150 frisca
Mod de Preparare: Se pregateste blatul: Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si la sfarsit oul si galbenusul. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1 -2 ore la rece. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde sub forma de cerc si se pune in forma de tarta, care a fost unsa cu unt si se tapetata cu putina faina. Se inteapa cu furculita astfel incat aburul format sa poata iesi, iar fundul de la tarta sa nu se deformeze. Tava se da la cuptor pentru 35 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca. Cele doua pere se decojesc si se taie in 4. Se pun intr-un sirop fierbinte din 150 g de zahar si 100 ml de apa, impreuna cu cuisoarele si scortisoara. Se fierbe aproximativ 20 de min. la foc potrivit, urmarind sa nu se inmoaie prea tare. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca si sa se scurga. Apoi si sferturile se mai taie in jumatati tot pe lung.
Pregatim ciocolata. Punem intr-un vas pe bain-marie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu frisca. Cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se da la rece. Cand s-a racit se bate putin cu mixerul. Pe tarta racita se pune un strat de ciocolata, dupa care se aseaza feliile de pere. Se toarna si restul de ciocolata. Tarta este buna a doua zi, cand aluatul devine fraged. Pofta buna!
Adina va dorește Poftă bună!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.