Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
3 oua
500 g faina
250 g unt
200 g zahar
300 g gem de visine
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
Mod de preparare: Freaca spuma untul cu zaharul pana devine cremos. Incorporeaza galbenusurile unul cate unul. Adauga faina cernuta proaspat, praful de copt si esenta de vanilie după gust. Framanta cu mana, iar cand aluatul este gata, opreste o bucata de marimea unei mingi de tenis. Intinde aluatul cu mana in forma de tarta tapetata cu faina (acopera si marginile). Inteapa aluatul cu o furculita si da-l la cuptorul incins pentru zece minute. Intre timp, amesteca gemul de visine cu 1-2 linguri cu apa rece si adauga, pentru un plus de gust, un strop de esenta de vanilie. Intinde gemul peste aluat si decoreaza cu fasii modelate din aluatul oprit. Da la cuptor din nou, pana cand tarta devine aurie, iar aluatul s-a copt. Taie doar dupa ce s-a racit.
Recomandare: Inlocuieste gemul de visine cu magiun de prune in care ai adaugat o mana de nuca zdrobita si trei albusuri batute spuma.
Adina va doreste Pofta Buna!
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.