Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blatul:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
200 ml. frisca
3-4 linguri de cocos
Crema de lamaie:
coaja si sucul de la 4 lamai
100 g unt nesarat
4 oua
400 g de zahar tos
Mod de Preparare:
Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul unei tavii dreptungiulare in care veti coace pandispanul. Eu am folosit tava aragazului 30/34 cm. Cand se scoate se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza pe latura lunga.
Crema de lamaie: Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja, sucul de lamaie., ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva. Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba, dar trebuie sa se ingroase, cca. 7-8 minute. Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza. Daca considerati, puteti sa strecurati crema prin sita (pregatita in prealabil), pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.
Montarea: Umpleti rulada cu jumatate din crema, apoi rulati si imbracati-o in cele 200 frisca, in care incorporati si 2-3 linguri de cocos. Pentru aspect, mai presarati in ploaie cocos pe rulada. Apoi rasturnati restul de crema de lamaie, care trebuie sa fie inca putin calduta si lasati sa se prelinga in voie.
Adina vă dorește Pofta Buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.