Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru blat :
4 oua
125 g unt
100 g zahar
180 g faina
1/2 pliculet praf de copt
5 lingurite praf de cacao
1 lingurita esenta de rom
Pentru crema :
200 g iaurt
200 ml frisca lichida
10 g gelatina
6 linguri zahar
O portocala
100 g ciocolata neagra
Mod de Preparare: Untul se mixeaza cu zaharul si apoi se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza din nou. Se adauga treptat faina si praful de copt, se omogenizeaza pana la incoporarea acestora. La final se adauga cacao si esenta de rom, se omogenizeaza iar compozitia rezultata se toarna intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade. Se lasa circa 25 de minute si cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca
Crema: Frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa. Iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar. Gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde. Gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt. Se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata Blatul se acopera cu jumatate din cantitatea de crema si deasupra se presara ciocolata rasa. Peste ciocolata se raprtizeaza incet si cu grija restul de crema si se niveleaza usor Deasupra se aseaza bucati de portocale, curatate pe cat se poate de pielita alba. Prajitura se da la rece pentru minim 4 ore (dar cel mai bine e sa o lasati in frigider peste noapte). Se portioneaza dupa preferinte si se serveste.
Adina va doreste Pofta Buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.