Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
A rămas mai puţin de o săptămână până când clopoţelul va anunţa începerea anului şcolar. Dacă pentru copii asta înseamnă şi începutul unei noi etape în viaţa lor, pentru părinţi este o bătaie de cap, pentru că trebuie să se ocupe în detaliu de pregătirea medicală şi psihică a micuţilor.
Mai sunt câteva zile până la începerea şcolii, iar medicii le recomandă părinţilor să-şi ducă copiii la un consult medical amănunţit, în cazul în care nu au făcut-o până acum.
Pentru a preveni îmbolnăvirea micuţilor, ei trebuie vaccinaţi conform schemei naţionale de vaccinare împotriva bolilor precum rujeola, rubeola, oreionul, poliomielita, tuberculoza, hepatita B, difteria, tetanosul. Vestea bună pentru părinţi este că aceste vaccinuri se fac la şcoală, pe cheltuiala statului.
„Copiilor ar trebui să li se mai facă un consult medical care să depisteze dacă suferă de vreo boală acută înainte de intrarea în colectivitate. De asemenea, este bine să li se facă exudatul faringian şi nazal. Acestea sunt două examene care identifică prezenţa unei infecţii bacteriene, fungice sau virale la nivelul gâtului sau nasului. Nu toate şcolile cer, dar este ideal să se facă testul cutanat la tuberculină, un test utilizat pentru a stabili dacă o persoană a dezvoltat un răspuns imun la bacteria care provoacă tuberculoza", a declarat pentru RTV.NET, pediatrul Marcela Ionescu.
Cât priveşte bolile respiratorii, principalul sfat al medicul este ca, în cazul în care copilul face febră şi dezvoltă semnele debutului unei viroze, să fie ţinut acasă, ca să nu-i îmbolnăvească şi pe ceilalţi colegi.
Medicii le recomandă părinţilor ca, la începutul anului şcolar, să semnaleze profesorilor problemele alergice ale copiilor, astfel încât micuţii să fie feriţi de riscul un probleme grave.
„Părinţii trebuie să le spună profesorilor dacă copilul este alergic la praf, la alimente. Mai mult, educatorii trebuie să-i supravegheze pe cei mici atunci când îşi cumpără mâncare de la buticurile din jurul şcolii, pentru a observa o eventuală reacţie alergică la produsele pe care ei le consumă", a mai spus Marcela Ionescu.
Totodată, un consult medical va identifica dacă micuţii sunt apţi pentru orele de sport sau dacă vederea este în parametri normali.
„Dacă copilul este cunoscut ca fiind mai bolnăvicios, trebuie dus la control, iar medicul specialist va stabili dacă va elibera scutire medicală pentru orele de sport. De asemenea, nu trebuie uitată vizita la medicul oftalmolog, mai ales dacă în familie există părinţi care poartă ochelari. Aici este şi rolul eduatorului să observe dacă copilul pare că nu vede bine la tablă şi atunci trebuie să avertizeze părintele", a mai precizat medicul pediatru.
Scăderea temperaturilor şi lipsa soarelui îi poate afecta pe copii. De aceea, părinţii trebuie să aibă grija cu copiii care nu mănâncă lactate şi să le dea suplimente de vitamina D cu calciu. Pentru copiii mofturoşi, care nu mănâncă fructe, medicul recomandă vitamina C.
18.09.2012 la 14:45
nu va bazati pe medicamente de la oamenii care nu stiu cei aia medicina,mai sigur si fara prea mult cost cu leacuri din alea babaesti. INTOARCETI VA FATA SPRE BATRANI CU HAR SI INTELEPCIUNE.
15.09.2012 la 07:57
Stimati slujitori ai sanatatii,ati ramas blocati cu teoria germenilor in sec,XIX.Stiinta a evoluat mult dar medicina nu-i tine pasul!Pacat,nu va jucati cu sanatatea oamenilor.
15.09.2012 la 07:38
Vai de capul lor copii,in ce lume periculoasa traiesc!Dupa atata grija ptr. sanatatea lor,au dezvoltat boli cronice greu de stapanit despre care nu se stia pe vremea copilariei noastre.Specialistii nu se intreaba DE CE?
15.09.2012 la 07:34
Bolile copilariei isi au rostul lor in maturizarea sistemului imunitar.O infectie contactata si dusa pe picioare clinic sau subclinic,este singura care starneste un raspuns imun valid,spun specialistii.Vaccinarea este contaminare genetica si destabilizeaza sistemul imunitar!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.