Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
O treime din greutatea pernei este reprezentată de acarieni (vii sau morţi), dejecţiile lor, bacterii şi piele moartă, rata un studiu realizat de cercetători de la spitalul St. Bartholomew din Londra în colaborare cu London National Health Service.
Pernele sunt aşadar un mediu propice pentru înmulţirea bacteriilor, stafilococilor (stafilococ auriu) şi chiar E.coli, ceea ce va duce la boli precum gripa, hepatipa, varicela.
“În timp ce unii acarieni periculoşi pot fi găsiţi numai în pernele de spital, altele se pot cuibări şi în pernele din locuinţele fiecăruia”, spune dr. Arhtur Tucker, unul dintre realizatorii studiului, citat de Mirror Online.
Testele din spitalele controlate au arătat niveluri ridicate de contaminare la exteriorul pernelor, iar în unele cazuri şi în interiorul acestora. Unele dintre perne erau contaminate cu bacteria E.coli sau germeni care provoacă infecţii respiratorii şi urinare.
Multe dintre pernele din spitale aveau mai mult de un milion de stafilococi care produc infecţii severe la persoanele cu sistemul imunitar slăbit pe un milimetru de material.
"Daca vrei sa obtii un mediu propice pentru cultivarea bacteriilor, perna este cel mai bun pe care il poti avea. Este un burete umed care absoarbe fluidele corporale de mai multe tipuri. Acest mediu este pastrat la temperatura ideala de corpul cald care sta pe el" , a declarat Duncan Bain, directorul tehnic al unei companii producatoare de perne.
Co-fondatorul companiei a declarat ca aceasta nu este o problema doar a spitalelor, ci a tuturor celor care vor sa doarma bine noaptea.
Medicul Arthur Tucker avertizeaza ca schimbarea fetei de perna nu este suficienta pentru a ne proteja de bacterii: "Oamenii pun o fata de perna care arata si miroase frumos, dar de fapt invelesc in ea ceva cu adevarat daunator”.
Medicii au dat si cateva sfaturi pentru protejarea de posibilele infectii provocate de microbii din perne:
– daca suferiti de alergii ar trebui sa folositi perne sintetice si sa le acoperiti cu fete de perna anti-alergeni.
– in zilele calduroase si insorite de vara intindeti pernele afara, sa se usuce; bacteriile si fungii mor in mediile uscate.
– spalati pernele o data la trei luni, folosind o cantitate mica de detergent si clatindu-le de doua ori.
– distrugeti acarienii spaland pernele regulat la o temperatura de 60 de grade sau punandu-le in congelator pentru 24 de ore. Sursa: rtv.net
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.