Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Forbes a realizat o listă de 5 produse cosmetice, cum ar fi produsele de machiaj, styling sau cosmeticele pentru îngrijirea tenului. Produsele cosmetice considerate periculoase sunt cele care conţin produse chimice, metale grele, bacterii şi alte componente dăunătoare. Realizatorii topului oferă şi câteva sfaturi foarte utile pentru a ne proteja de eventualele riscuri apărute în urma folosirii produselor nesănătoase.
Mercur în cremele de faţă
Aceasta a fost ştirea care a ţinut recent atenţia opiniei publice în Statele Unite atunci când FDA a descoperit că unele creme importate conţin niveluri toxice de mercur şi alte metale grele, prezentând un risc major de contaminare.
Lista de creme periculoase este destul de lungă, însă până acum nu conţine decât produse importate din America Latină, Asia sau Orientul Mijlociu. Cremele cele mai periculoase sunt cele pentru iluminarea sau albirea tenului şi cremele antirid.
Dacă aţi folosit o cremă de îngrijirea trenului produsă în China, India, Mexic sau o altă locaţie exotică, verificaţi eticheta după conţinutul de mercur.
Ingredientul poate să apară şi sub formă de „clorură mercuroasă”, „mercuric” sau „mercurio”. Simptomele de intoxicare cu mercur inlcud tremur al corpului, probleme de memorie, iritabilitate, modificări ale vederii sau auzului. Asemenea creme au fost descoperite în şapte state din America până în prezent, unde s-au raporat câteva cazuri grave de intoxicare cu mercur.
Plumb în rujul de buze
Deşi considerat a fi o legendă urbană, zvonul că unele rujuri ar conţine plumb s-au dovedit a fi adevărat atunci când FDA a testat sute de rujuri în urma unei alerte emise de Campaign for Safe Cosmetics.
Două anchete consecutive au găsit plumb în 100% din rujurile testate, în toate cazurile în cantităţi semnificative.
Marcile care au testat pozitiv pentru nivelul de plumb au inclus branduri americane respectabile – L’Oreal, Revlon, Avon, Cover Girl, dar şi branduri precum Dior şi M.A.C.
Cinci dintre cele mai contaminate 10 rujuri au fost fabricate de L’Oreal Statele Unite. Având în vedere că nivelul de siguranţă pentru plumb este zero – în alte cuvinte un produs este sigur dacă nu conţine deloc plumb – problema se dovedeşte a fi foarte serioasă.
Totuşi, FDA a emis o listă de întrebări şi răspunsuri, afirmând că rujurile nu reprezintă un pericol dacă sunt utilizate corect. În traducere: dacă nu îţi lingi buzele, nu mănânci nimic, nu săruţi pe nimeni după ce te-ai dat cu ruj, totul va fi în ordine.
Bacterii în rimel
La acest stadiu se poate ajunge dacă rimelul se păstrează pe gene mai mult decât este necesar. Conform unui studiu realizat de publicaţia Optometry, bacteriile care sunt prezente în mod natural în ochi pot fi transferate în rimel prin intermediul baghetei de aplicare.
În 33% dintre produsele testate s-au descoperit stafilococi, streptococi şi ciuperci. În mod normal, rimelul conţine conservanţi, care împiedică reproducerea bacteriilor şi este considerat sigur pentru trei luni.
Un avertisment suplimentar pentru femeile care îşi păstrează rimelul în poşetă: căldura favorizeză înmulţirea bacteriilor, aşa că rimelul trebuie păstrat mai degrabă într-un loc răcoros, iar după câteva luni trebuie înlocuit.
La aplicarea lui, opriţi-vă la două la două straturi, altfel ar putea afecta glandele aflate pe marginea pleoapelor. Foarte important, rimelul nu se aplică niciodată în maşină – oftalmologii au atras atenţia că sunt nenumărate cazurile în care femeile ajung în spital având corneea zgâriată (şi, eventual, infectată) din cauza unei mişcări greşite.
Formol în produsele de îndreptare a părului
În ciuda etichetelor cu care anunţă că nu conţin formol, multe produse pe bază de keratină de îndreptare a părului s-au dovedit a conţine această subtanţă, cunoscută ca fiind cancerigenă. Nivelurile de formol identificate au fost destul de mici şi nu ar trebui să reprezinte un pericol dacă vă îndreptaţi părul de câteva ori pe an, însă de cele mai multe ori, frecvenţa este mai mare. Stiliştii care utilizează produsele pe clienţii lor, în mod regulat, sunt, în general, cei mai afectaţi.
Produsele cu bază minerală
Adesea considerate ca o alternativă naturală la machiaj, produsele cu bază minerală, de multe ori sub formă de pudră, pot reprezenta de asemenea o problemă, deoarece particulele minerale, fiind atât de mici, plutesc prin aer şi pot fi inhalate în plămâni. Deocamdată nu a fost emis nici un avertisment în privinţa machiajului mineral, însă pnenumologii atrag atenţia că utilizarea frecventă poate provoca probleme respiratorii. Sursa: financiarul.ro
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.