Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Dovleacul este o legumă săracă în calorii, ce nu conţine grăsimi saturate sau colesterol, însă este o sursă bogată de fibre, antioxidanţi, minerale, vitamine, fiind recomandată de dieteticieni pentru controlul colesterolului şi în reducerea greutăţii. Culoarea galben-portocalie este dovada că dovleacul este plin de betacaroten, care îi conferă proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. Acestea împiedică apariţia bolilor cardiovasculare şi diminuează riscul apariţiei diabetului. Dovleacul este recomandat persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, dar şi celor cu risc crescut de a dezvolta tumori canceroase. Dovleacul copt este indicat persoanelor care suferă de anemie, deoarece este bogat în acid folic (vitamina B9).
100 g de dovleac asigură 70% din necesarul zilnic de vitamina A.
Reduce riscul de cancer de colon
Dovleacu are un conţinut bogat în fibre alimentare, care protejează mucoasa colonului, precum şi de vitamina A, care oferă o bună protecţie antioxidantă. Persoanele care suferă de diabet sau afecţiuni cardiovasculare se vor vindeca mult mai repede dacă includ în dietă supe sau mâncăruri cu dovleac crud.
Combate viermii intestinali
Un gram de seminţe de dovleac conţin tot atâtea proteine cât un pahar cu lapte. Un consum regulat de seminţe de dovleac, în stare crudă, ţine departe viermii intestinali. În caz de oxiuri, copiilor li se dau câte 10-15 seminţe de dovleac decojite zilnic, iar adulţii vor lua câte 20-30 de seminţe pe zi. Trebuie păstrată pieliţa fină şi uscată pe ele şi mestecate foarte bine. După o oră, se ia o linguriţă cu ulei de ricin. Seminţele crude de dovlecel sunt o sursă bună de magneziu, mangan şi fosfor, ce cresc imunitatea ficatului.
Regenerează celulele pancreatice
Ajută la regenerarea celulelor pancreatice deteriorate, ducând la creşterea nivelului de insulină din sânge. Pentru a beneficia de proprietăţile acestui miracol al naturii, trebuie consumat fiert, copt, prăjit, adăugat în mâncăruri sau preparat ca un piure.
Bun în afecţiunile prostatei
Ca remediu popular este folosit de persoanele care suferă de prostată, fiind cunoscute proprietăţile acestuia de a combate tumorile maligne ale acestei boli. Acizii graşi conţinuţi de uleiul seminţelor de dovleac ajută la menţinerea sănătoasă a vaselor de sânge, a ţesuturilor şi nervilor.
Calmant uşor al sistemului nervos
Dacă suferi de insomnii sau ai un somn agitat, încearcă o metodă bătrânească: bea înainte de culcare 50 ml de suc de dovleac proaspăt, amestecat cu o linguriţă de miere de albine. Ca efect secundar ai putea scăpa de pungile de sub ochi care apar în timpul somnului.
Sucul de dovleac este diuretic
Poate fi utilizat în afecţiunile cardiovasculare, afecţiuni ale ficatului, rinichilor şi constipaţii rebele. În funcţie de afecţiune, se pot consuma de trei ori pe zi câte 100 ml suc. Pentru a obţine sucul de dovleac se alege un dovleac copt bine care se curăţă de coajă şi seminţe, se taie bucăţele, se stoarce sucul cu ajutorul unui storcător, iar lichidul obţinut se consumă imediat. Sursa: ziare.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.