Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – o9atitudine! – InfoCons a studiat conservele de carne care se găsesc în comerţ şi a ajuns la o concluzie îngrijorătoare: sunt pline de aditivi alimentari.
Analizele efectuate în cadrul acestui studiu, realizat de ANPCPPS România – o9atitudine! – InfoCons în parteneriat cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Catedra de Inginerie şi Management în Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov au evidenţiat că în conservele de carne există aditivi folosiţi în industria alimentară din România, scrie newsbv.ro.
Însă o parte din aceştia sunt foarte periculoşi. Îngrijorător este şi că din cele 14 tipuri de conserve analizate nu s-a găsit nici una fără E-uri.
65% din produsele analizate au în componenţă minimum trei E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Între acestea există şi un produs cu 8 E-uri, maximumul găsit în acest tip de produse. 14 produse tip conservă de carne au făcut obiectul studiului ANPCPPS România.
Clasamentul celor mai nocive
Carne de vită în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are un E în compoziţie – nitrit de sodiu.
Carne de porc (Sadu) are un E în compoziţie – nitrit de sodiu.
Carne de vită (Clever) are un E în compoziţie – nitrit de sodiu.
Carne de porc în suc propriu (Carrefour) are trei E-uri în compoziţie - caragenan, ascorbat de sodiu şi nitrit de sodiu.
Carne de porc (Carrefour) are trei E-uri în compoziţie – polifosfaţi, nitrit de sodiu şi carmin.
Carne de porc (Antrefrig) are patru E-uri în compoziţie – alginat de sodiu, polifosfaţi, glutanat de sodiu şi nitrit de sodiu.
Carne presată de pasăre (Carrefour) are cinci E-uri în compoziţie – polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu şi carmin.
Carne de porc pentru picnic şi gătit (Carrefour) are cinci E-uri în compoziţie – polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu şi carmin.
Carne presată de pasăre (Sadu) are cinci E-uri în compoziţie – polifosfaţi, ascorbat de sodiu, glutamat monosodic, carmin şi nitrit de sodiu.
Luncheon meat (Prefera) are cinci E-uri în compoziţie – caragenan, dipolifosfaţi de sodiu, glutamat de sodiu, izoascorbat de sodiu, carmin şi nitrit de sodiu.
Carne de porc (Bucegi) are şapte E-uri în compoziţie – polifosfaţi, agenţi de îngroşare, caragenan, gumă de carruba, clorură de potasiu, acid ascorbic şi nitrit de sodiu.
Conservă porc cu mirodenii (Fine Goods – Trei Surori) are opt E-uri în compoziţie – agenţi de stabilizare, caragenan, glutamat de sodiu, potenţiator de aromă şi miros, izoascorbat de sodiu, substanţă de conservare şi amidon modificat de porumb.
Cum ne afectează E-urile
E120 – acidul carminic, folosit pentru a da culoarea roşie alimentelor, provoacă erupţii cutanate
E250 – nitrit de sodiu – folosit în mezeluri, provoacă alergii şi dereglări hepato-biliare
E339 – fosfaţi – folosit pentru conserve, provoacă tulburări ale ficatului
E450, E 452 – folosite în cantităţi mari, generează cancer de stomac
65% din produsele analizate au în componenţă minimum trei E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Între acestea există şi un produs cu 8 E-uri, maximumul găsit în acest tip de produse. 14 produse tip conservă de carne au făcut obiectul studiului ANPCPPS România. Sursa: newsbv.ro
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.