Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Agenţia Europeană a Medicamentului a demarat o analiză a produselor ce conţin diclofenac, în vederea evaluării riscului cardiovascular, precum infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral, ultimele date apărute oferind dovezi suplimentare privind riscul cunoscut al acestor medicamente.
Diclofenacul este un antiinflamator nesteroidian neselectiv utilizat pe scară largă, utilizat pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei. Recent, în cadrul unei analize a studiilor ştiinţifice, Comitetul ştiinţific pentru Medicamente de Uz Uman (Committee for Human Medicinal Products for Human Use - CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului a evaluat ultimele date asupra riscului de reacţii adverse cardiovasculare (precum infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral) ale produselor farmaceutice care conţin diclofenac.
Comitetul a ajuns la concluzia că ultimele date apărute oferă dovezi suplimentare privind riscul cunoscut al acestor medicamente. În general, pentru diclofenac, studiile indică în mod consecvent un risc uşor crescut comparativ cu alte antiinflamatoare. Potrivit sursei citate, analiza va viza medicamentele care conţin diclofenac cu formulări pentru uz sistemic (precum cele administrate pe cale orală sau parenterală - injecţii sau perfuzii).
EMA va evalua impactul celor mai recente informaţii privind raportul risc-beneficiu în cazul diclofenacului şi va avea în vedere necesitatea de actualizare a recomandărilor curente de prescriere privitoare la riscul cardiovascular. Diclofenacul este autorizat pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei într-o gamă largă de indicaţii, inclusiv afecţiuni artritice şi tulburări musculo-scheletice acute.
În prezent, acesta este disponibil pe piaţa din UE în diverse formulări farmaceutice, cele mai multe pentru uz sistemic (administrare ca tratament pentru întregul organism, precum medicamentele orale sau injectabile) şi care sunt vizate de evaluarea în curs. Medicamentele care conţin diclofenac sunt autorizate prin procedură naţională în statele membre UE şi se află pe piaţă într-o gamă largă de denumiri comerciale. Sursa: rtv.net
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.