Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Un remediu eficient, ieftin şi la îndemână, bicarbonatul de sodiu s-a dovedit util în combaterea unor neplăceri cu care te confrunţi în mod curent, cum sunt arsurile de stomac şi eczemele, dar şi în tratarea anumitor afecţiuni dentare, circulatorii ori imunitare. Află care sunt virtuţile lui vindecătoare.
Scade aciditatea gastrică
În tratamentul ulcerului gastroduodenal sau al acidităţii gastrice, soluţia de bicarbonat (o linguriţă la un pahar cu apă) scade aciditatea la nivelul stomacului. Bicarbonat poţi să foloseşti şi la fierberea legumelor care provoacă flatulenţă sau balonare, cum sunt fasolea, conopida, varza.
Combate micozele
Când este necesar să urmezi un tratament cu antibiotice, este posibil să te confrunţi cu o candidoză vaginală, o infecţie cauzată de ciuperca numită candida albicans, care devine agresivă şi se înmulţeşte la slăbirea sistemului imunitar. În această situaţie, îţi vine în ajutor bicarbonatul de sodiu. Mâncărimile şi secreţiile abundente sunt simptome pe care le eviţi cu spălături. Tot ce ai de făcut este o soluţie din patru linguriţe de bicarbonat de sodiu şi un litru de apă călduţă.
Elimină halena şi tartrul
Mirosul neplăcut al gurii (halenă), tartrul, durerile de dinţi, toate sunt probleme de domeniul trecutului dacă ai în casă bicarbonat de sodiu. Pentru oricare dintre aceste cazuri trebuie să clăteşti gura şi să faci gargară câteva minute cu o soluţie de bicarbonat (o linguriţă la un pahar cu apă). Proprietatea alcalină îi permite bicarbonatului să neutralizeze aciditatea la nivelul gurii (cauza multor afecţiuni dentare), apărută în mod natural după fiecare masă.
Tratează iritaţiile pielii
Foloseşti sodă sau produse pentru înălbirea rufelor când cureţi şi dezinfectezi diverse suprafeţe din casă? Atunci este posibil să suferi arsuri pe care le poţi combate cu o soluţie făcută dintr-un litru de apă şi patru linguri de bicarbonat. Tot contra arsurilor şi a iritaţiilor pielii este de ajutor o pastă din bicarbonat şi apă cu care se tamponează zonele cu probleme. Scapi de usturimi şi, în plus, locul este ferit de bacterii, fiind protejat de bicarbonat.
Înlătură senzaţia de picioare grele
La sfârşitul zilei, îţi simţi picioarele grele, obosite? Te ajută tot o soluţie de bicarbonat! Afundă picioarele în apă călduţă în care ai adăugat bicarbonat (2 linguri rase la 3 litri de apă) şi relaxează-te vreme de un sfert de oră! Ai toate şansele ca după acest „tratament“ să-ţi simţi din nou picioarele uşoare.
Atacă gripa şi răceala!
În stările febrile, lipsa apetitului apare din cauza prezenţei în sânge a unei substanţe numite interleukina. Ea este secretată de o serie de celule albe din sânge pentru creşterea capacităţii de apărare a organismului. De aceea, sunt preferate alimentele lichide, cum sunt supele, sucurile de fructe. Lichidele şi mai ales limonadele sunt bune şi pentru eliminarea toxinelor. Limonada o poţi prepara dintr-un litru de apă, sucul unei lămâi, o lingură de zahăr, un vârf de sare şi încă unul de bicarbonat.
Extraponturi
Pentru a scăpa de congestia nazală şi pentru a respira mai uşor, încearcă să clăteşti nările folosind o soluţie salină făcută dintr-o cană de apă în care ai dizolvat o linguriţă de sare în amestec cu bicarbonat de sodiu.
Contra durerilor în gât, este indicată gargara cu un pahar de apă caldă şi două linguriţe de bicarbonat.
Ca să alungi tusea sâcâitoare, bea un pahar de lapte sau de apă în care ai dizolvat o linguriţă de bicarbonat.
Atenţie!
Nu abuza de spălăturile cu bicarbonat, pentru că acestea pot provoca un dezechilibru al florei vaginale! Este de ajuns o singură spălătură la 24 de ore, înainte de culcare, timp de trei zile.
3 reguli de folosire a bicarbonatului de sodiu
1. Femeile însărcinate şi cele care alăptează, copiii cu vârste de până la 5 ani, persoanele care suferă de hipertensiune sau care au un regim alimentar fără sare trebuie să folosească bicarbonatul doar extern.
2. Păstrează bicarbonatul într-un recipient închis, departe de umezeală şi de accesul copiilor mici.
3. Evită să-l foloseşti, îndeosebi intern, mai mult de trei zile, iar dacă simptomele persistă sau se agravează, renunţă să-l mai iei şi consultă un medic. Sursa: click.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.