Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Renumitul fitoterapeut dr. farm. Ovidiu Bojor ne vorbeşte, în ultimul episod al serialului nostru, despre una din cele mai populare legume folosite la gătit: pătrunjelul. Frunzele şi rădăcinile de pătrunjel sunt recunoscute pentru virtuţile lor vindecătoare.
Rădăcinile
· sunt un diuretic important, recomandat în afecţiuni renale, cu deosebire în litiaze;
· au un rol tonic-aperitiv, fiind un stimulent general;
· prezintă proprietăţi antixeroftalmice, xeroftalmia caracterizându-se prin uscarea conjunctivei şi a corneei, provocată de lipsa vitaminei A şi de insuficienţa secreţiei lacrimale.
Frunzele
· adăugate în preparate culinare, au efect tonic-aperitiv;
· ajută la calmarea febrei;
· sunt un stimulent antianemic şi antirahitic;
· extern, sucul de frunze de pătrunjel combate nevralgiile; antiinflamator, se recomandă în iritaţii ale pielii, înţepături de insecte, ca şi în inflamaţii ale ochilor. Sursa: click.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.