Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Dimineaţa organismul are nevoie să-şi încarce bateriile şi să se rehidrateze. În plus, un mic dejun complet şi echilibrat ajută la o funcţionare bună a neuronilor pentru micul elev. În mod evident, dacă mănâncă dimineaţa, acesta va fi mai activ la şcoală.
Micul dejun reglează ingestia de alimente pentru restul zilei şi împiedică dorinţa de a ronţăi, de a lua gustări nedorite, gustări care pot duce la obezitate.
De ce nu ii este foame copilului dimineaţă?
1. Dacă cina a fost foarte bogată cu o seară înainte, copilul se simte îndestulat şi bineînţeles că nu va dori să mănânce dimineaţa. Sfatul este să alegeţi pentru masa de seară alimente uşoare, astfel încât dimineaţa să simtă nevoia să umple golul din stomac.
2. Stresul că va începe scoala sau gândul că îţi va revedea colegii îi pot tăia copilului apetitul. Cautaţi diverse motive să-l hrăniţi şi ajutaţi-l să-şi depăşească emoţiile încurajându-l.
3. Asiguraţi-vă că seara copilul se culca devreme pentru a avea timp destul să-şi ia micul dejun, să nu fie stresat că va întarzia la şcoală.
4. Statistica spune că unul din trei copii ia micul dejun singur şi nu este usor în aceste condiţii să vrea să mănânce. Dupa ce aţi aranjat o masă copioasă, faceţi-vă timp şi luaţi micul dejun alături de copil.
5. Nu uitaţi să diversificaţi felurile de mâncare: o felie de pâine cu gem, una cu miere, pâine albă, pâine cu secară, brânză, caşcaval, lapte, compot de fructe, clătite. Esenţial este să căutaţi să-i încântaţi papilele gustative ale micuţului.
6. Dacă aveţi obiceiul să nu luaţi micul dejun, copilul vă va urma exemplul
Iată cum arată un mic dejun ideal:
- o băutura caldă sau rece pentru a hidrata organismul şi a-i da calciu: lapte cu ciocolată, suc de fructe, apa.
- pâine sau cereale: dau energie până la pranz, sunt o sursă de glucide.
- unt: pentru vitamina A şi lipide.
- dulceaţa, miere sau nutella pe pâine.
- un fruct pentru fibre şi vitamina C.
sursa: libertatea.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.