Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Excesele de la masa de Crăciun sunt urmate adesea de mahmureală şi indigestie. Pentru o recuperare rapidă, specialiştii au câteva recomandări simple.
Dureri de cap, ameţeală, oboseală, greaţă. Sunt câteva dintre simptomele abuzului de mâncare şi băuturi alcoolice, pe care mulţi îl comit în perioada Crăciunului. Aceste urmări neplăcute pot fi înlăturate destul de repede, însă, urmând câteva reguli simple. Prima şi cea mai importantă este rehidratarea. Consumat în cantităţi mari, alcoolul opreşte secreţia unui hormon numit vasopresina. În lipsa acestuia, rinichii îndrumă toate lichidele direct către vezica urinară, eliminându-le din organism. Specialiştii recomadă un consum sporit de lichide - de preferat apa şi de evitat băuturile care conţin cofeină – concomitent cu un consum redus de alimente sărate.
La fel de importantă este şi vitaminizarea. „Este bine să mâncăm puţin şi des, iar legumele, fructele şi sucurile naturale nu trebuie să lipsească din meniul de Sărbători “, spune prof. dr. Dumitru Matei, medic de familie. Specialistul susţine, de asemenea, că, deşi pare cea mai rezonabilă soluţie, este o greşeală să te întinzi în pat după o masă copioasă. „Nu este nevoie să facem neapărat exerciţii fizice solicitante. O plimbare lungă în aer curat este de multe ori suficientă pentru a ne simţi mai bine“, adaugă medicul.
Bineînţeles, o altă regulă „de aur“ este odihna. Excesele alimentare şi paharele în plus obosesc organismul, care are nevoie de ore suplimentare de somn pentru a se reface.
Leacuri naturale
Un alt mod de a scăpa de mahmureală îl constituie remediile naturiste, aflate la îndemână. „Zeama de varză, murăturile şi sucul de roşii favorizează eliminarea alcoolului din sânge. De asemenea, pentru anihilarea rapidă a efectelor neplăcute ce însoţesc un consum exagerat de alcool, următoarele ceaiuri sunt recomandate: ceai verde, alb, roşu - două-trei căni pe zi, îndulcite cu miere; ceai de sunătoare, de gălbenele, de mentă, de cimbru, de busuioc, de ghimbir, de afin, de coada-şoricelului, îndulcite cu miere şi cu adaos de zeamă de lămâie“, precizează Ruxandra Constantina, medic de familie specializat în apifitoterapie şi reflexoterapie. Integral pe adevarul.ro
28.12.2012 la 12:50
ceai de galbenele cu lamaie ,musetel si miere de albine,nu i dati cu muraturi prea multe ca sant sarate si cera APA,daca nu va functioneaza bila datii cu OXBIL(ESTE UN EXTRACT NATURAL)deci multe ceaiuri si limonada cu lamaie
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.