Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Balonările, provocate de mesele îmbelşugate, ne strică cheful de petrecere. Sunt însă câteva soluţii simple pentru a scăpa de ele şi a ne bucura de Sărbători.
Ceaiul de lavandă
Infuzia dintr-o linguriţă de lavandă uscată la o cană cu apă fierbinte stimulează secreţia de bilă şi, de aceea, este recomandată după mesele grase şi copioase de Sărbători. „Lavanda este indicată în caz de dischinezii biliare, balonări, digestie dificilă, dar combate şi migrenele care pot însoţi excesele culinare de Sărbători“, recomandă medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, de la Clinica Med-As, din Bucureşti.
Lavanda se poate administra şi sub formă de tinctură şi de pulbere, care se găsesc la Plafar.
Scorţişoara
În China, scorţişoara este folosită în primul rând pentru tratarea răcelilor şi pentru înlăturarea senzaţiei de frig. Dar şi aparatul digestiv are mult de câştigat dacă adăugăm scorţişoară măcinată în mâncare sau dacă o consumăm sub formă de infuzie. „Vinul în care se pune scorţişoară – 50 de grame la un litru de vin – are proprietăţi benefice în caz de balonare şi de constipaţie“, spune medicul Ruxandra Constantina.
De asemenea, tot pentru stimularea digestiei şi pentru combaterea balonărilor, pudra de scorţişoară se poate adăuga în diferite salate sau mâncăruri. „Se poate utiliza ca atare, sub formă de pudră – o jumătate de linguriţă pe zi, adăugată în ceai, cafea sau în iaurt, amestecată cu miere – la o lingură de miere se pune o jumătate de linguriţă de scorţişoară, sau sub formă de infuzie – una-două căni pe zi“, recomandă specialista.
Cicoarea
Atunci când este „asaltat“ cu alimente excesiv de grase sau de dulci, cu cantităţi mari de mâncare, ficatul oboseşte, iar principalele consecinţe sunt balonarea, constipaţia şi greţurile. Un ajutor de nădejde pentru ficatul obosit este cicoarea, spun specialiştii.
„Cicoarea creşte secreţia de bilă, îmbunătăţind digestia, şi este şi un tonic al sistemului nervos. Se administrează sub formă de decoct – două linguriţe de rădăcină mărunţită se pun în 200 ml de apă rece, se fierbe cinci minute şi se bea fracţionat, în trei reprize, înainte de mese. De asemenea, se poate consumă sub formă de macerat la rece – aceleaşi proporţii se lasă 6-8 ore. Ţineţi cure cu cicoare de câte două săptămâni“, ne sfătuieşte medicul Ruxandra Constantina. Sursa: adevarul.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.