Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a făcut unele precizări referitoare la serviciile medicale care nu vor mai fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.
Raed Arafat a subliniat că măsura sistării contractelor pe care CNAS le încheia cu spitalele private se referă strict la partea de spitalizare și intervenții chirurgicale, nu la tratamentul ambulatoriu. Analizele, consultațiile, investigațiile și unele tratamente ușoare vor fi în continuare „compensate” și la privat.
„Este vorba despre un anumit tip de intervenţii chirurgicale. Foarte bine că te duci şi te tratezi la un spital privat ambulatoriu, te duci pentru analize, tratamente uşoare. Problema este la operaţii, pentru că până la urmă operaţiile complicate se fac tot în spitalele de stat”, a explicat Raed Arafat.
Secretarul de stat a motivat că este nevoie de această măsură pentru a crește calitatea serviciilor oferite de spitalele de stat. Rotunjirea bugetelor spitalelor publice cu banii care se duceau până acum către cele private ar trebui să preîntâmpine situațiile în care medicii își trimit pacienții să-și cumpere singuri medicamentele sau materialele sanitare.
„Banii care nu vor fi dați spitalelor private vor fi folosiți pentru finanțarea celor 53 de spitale strategice care asigură 70% din cele mai grave cazuri medicale din România. În plus, vor fi suplimentate fondurile pentru programe de anestezie, terapie intensivă, pentru programele de infarct și accident vascular cerebral, dar și pentru programul de traumă. Niciun medic implicat în aceste programe nu va mai avea voie să-i ceară bolnavului să-și cumpere din banii lui medicamente sau orice altceva”, a precizat secretarul de stat.
O dată cu aplicarea acestei măsuri, tariful pe caz în sistemul sanitar public ar urma să crească de la 1.440 de lei la 1.650 de lei, respectiv 1.800 de lei în funcție de categoria spitalului. Arafat a mai adăugat că din datele centralizate la Ministerul Sănătății reiese că, în ultimii ani, unele spitale private au primit pe caz chiar mai mulți bani decât cele publice din același județ. „Din fondul de asigurări sociale de sănătate alocate către spitalele unui județ, între 6% și 17% merg către spitalele private”, detaliază Arafat. Sursa: evz.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.