Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ashley Gearhardt, profesor asistent în cadrul departamentului de psihologie de la Universitatea Michigan contribuie la un volum de cercetare care aşează "alimentele", mai bine zis chimicalele procesate considerate alimente în zilele noastre, în aceeaşi categorie cu dependenţa de droguri.
Cum poate o pungă de chipsuri şi o prăjitură dulce să te transforme într-o persoană dependentă? De vină este zahărul, sarea şi grăsimile. Corpurile noastre nu pot face faţă acestui trio de suprastimulare, spune Gearhardt.
Pâinea albă Pâinea albă este una din cele mai proaste alegeri pe care le facem în alimentaţie. Este făcută din făină rafinată, care a fost sărăcită de tărâţe, germeni şi de toate substanţele nutritive prezente în mod normal în pâine. Optează pentru o pâine consistentă, pe care nu o poţi strânge în forma unei mărgele. În acest fel, ştii că cerealele sunt într-adevăr “integrale”.
Gogoşi Experţii cred că zahărul ar putea fi cel mai mare creator de dependenţă, din cele trei substanţe amintite mai sus. Ştiinţa a dovedit potenţialul de dependenţă al zahărului. Studiile au arătat că de fiecare dată când şobolanii de laborator mănâncă zahăr, organismul eliberează dopamină. Nicole Avena, neurocercetător şi expert în dependenţă alimentară, spune că “acest lucru nu este normal. Eliberarea de dopamină este o reacţie pe care te aştepţi să o vezi la un dependent de droguri”.
Paste Mâncăm mult prea mult din acest aliment preferat al copilăriei, mai ales că îl combinăm cu unt, sare şi brânză. Porţia italiană tipică poate încăpea într-o ceaşcă de ceai. Porţiile americane sunt de dimensiunea farfuriei.
Însă, nu toate sunt veşti proaste: cumpără paste din alac (grâu spelt) de înaltă calitate, găteşte-le al dente (procesul de fierbere al pastelor, astfel încât să fie moi la exterior, dar încă tari în interior, care reduce indicele glicemic) şi foloseşte ulei de măsline pentru a îmbunătăţi profilul nutritiv al pastelor, spune Andrew Weil, fondator şi director al Centrului Arizona pentru Medicină Integrativă de la Universitatea din Arizona.
Tort Există ceva irezistibil în legătură cu substanţele cremoase ale unui tort dulce, nemaivorbind despre glazură. Zahărul, în numeroasele sale deghizări, a fost asociat cu obezitatea, diabetul şi sindromul metabolic.
Chipsuri Chipsurile sunt foarte bogate în grăsimi şi sare, dar acest lucru nu este caracteristic doar pentru mărcile notorii. Chiar şi chipsurile vegetariene sunt pline de grăsimi, iar majoritatea mărcilor cunoscute listează zahărul ca unul din ingredientele principale. Cel mai bine este să faci acasă nişte chipsuri din varză, cu puţină sare de mare, pentru a-ţi satisface pofta pentru produse crocante.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.