Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Senzaţia de arsură gastrică este primul semn care anunţă instalarea unor boli precum gastrita sau ulcerul. Obligeana, gălbenelele şi lemnul dulce sunt remedii de top care scad secreţia acidă şi, implicit, împiedică evoluţia bolilor de stomac. Terapia cu plante nu ar trebui să dureze mai mult de şase săptămâni.
Hiperaciditatea gastrică poate fi determinată de o mulţime de factori, precum stresul, alimentaţia necorespunzătoare sau infecţia cu Helicobacter pylori, bacteria cel mai adesea incriminată pentru apariţia ulcerului gastric. Cert este că secreţia excesivă de acid gastric este primul pas către apariţia unor boli precum refluxul gastroesofagian, esofagita, gastrita, duodenita hiperacidă şi ulcerul gastroduodenal.
Totuşi, în majoritatea situaţiilor, evoluţia hiperacidităţii către aceste afecţiuni poate fi stopată dacă se iau măsuri adecvate din timp. O soluţie în acest sens o reprezintă curele cu preparate din plante care calmează senzaţia de arsură, reduc inflamaţia, senzaţia de greaţă şi balonarea, având şi acţiune cicatrizantă şi favorizând, deci, refacerea mucoasei gastrice.
Obligeana are efect antibiotic
Obligeana este indicată în caz de hiperaciditate gastrică mai ales pentru efectul ei antispastic, calmant şi antibiotic, ajutând şi la combaterea infecţiei cu Helicobacter pylori. Astfel, poţi face o cură cu pulbere din rădăcină de obligeană: câte o jumătate de linguriţă de pulbere de trei-patru ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.
De asemenea, se recomandă şi maceratul de obligeană, obţinut prin clocotirea a două linguri de praf de rizom de obligeană într-o cană cu apă. Se lasă la răcit timp de 30 de minute, după care se fierbe din nou încă 10 minute. Se filtrează şi se iau câte una-două înghiţituri de macerat înainte şi după fiecare masă principală.
Gălbenelele cicatrizează mucoasa stomacului
Florile de gălbenele au efect emolient, protector şi cicatrizant asupra mucoasei stomacului. Pentru a regla aciditatea gastrică, este indicat să bei o cană de infuzie de gălbenele (două linguriţe de plantă la 250 ml de apă clocotită), pe parcursul unei zile, înainte de mesele principale.
Această plantă poate fi folosită şi în amestec cu pătlagină, flori de salcâm, muşeţel, mentă, troscot, frunze de păpădie, coada-şoricelului, ţintaură şi coada-calului. Se pune o linguriţă de amestec la o cană cu apă clocotită şi se beau câte două-trei căni pe zi.
Lemnul dulce are efect alcalinizant
Unul dintre cele mai cunoscute remedii care scad aciditatea gastrică este lemnul dulce. Această plantă are acţiune antiinflamatoare şi ajută la refacerea mucoasei gastrice. Cel mai adesea este recomandată pulberea din rădăcină de lemn dulce, câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu 15-30 de minute înaintea meselor principale. Curele cu această plantă nu trebuie urmate mai mult de trei luni, deoarece pot creşte tensiunea arterială.
Suc de varză, în caz de ulcer
Datorită efectului puternic cicatrizant, varza este adesea recomandată chiar şi în cazul în care s-a instalat ulcerul gastric. De asemenea, varza are efect alcalinizant, neutralizând aciditatea gastrică.
Poţi consuma varza proaspătă, sub formă de pastă (trecută prin blender), câte 4-8 linguri o dată pe zi. De asemenea, este recomandat sucul de varză, pe care poţi să-l bei imediat după stoarcere, câte două-trei linguri de patru-cinci ori pe zi.
Eficienţă similară are şi sucul de cartof crud, care se prepară în acelaşi mod şi se administrează în aceeaşi cantitate ca şi sucul de varză, fiind indicat mai ales în caz de gastrită severă.
Tinctura de propolis, dezinfectantă
Un remediu excelent pentru a combate infecţia cu Helicobacter pylori este tinctura de propolis, datorită efectului ei antibiotic. Poţi lua câte 30 de picături de tinctură pe zi, în amestec cu 100 ml de lapte cald.
Terapia se completează cu miere de albine, pentru normalizarea secreţiei gastrice. Poţi lua câte 50 g de miere, cu 30 de minute înainte de masă. Cura se face timp de două-trei luni, se face pauză, după care se poate relua. Sursa: adevarul.ro
09.02.2013 la 23:39
daca nu va suparati as mai putea adauga si cartoful crud bogat in amidon care te face imediat sa ti treca durerile de stomac,il cureti si il manaci,este cu efect imediat,sau apa fiarta de la cartofi,imediat so bei,mai este buna si sunatoarea(popular POJARNITZA),SE BEA CEAIUL NEINDULCIT,si multe altele,deci FELICITARI PTR ARTICOL!!!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.