Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Astmul inseamna inflamarea cronica a cailor respiratorii care duce la umflarea sau ingustarea acestora, provocand astfel probleme respiratorii.
Tratamentul de baza al astmului consta in medicamente antiinflamatoare si bronhodilatatoare, insa exista si terapii alternative folosite de pacienti pentru a ameliora simptomele. Acestea sunt utilizate si pentru a mai reduce numarul pastilelor prescrise pentru astm, mai ales in conditiile in care aceasta afectiune este una care persista tot restul vietii.
Everydayhealth.com iti arata care sunt cele mai comune dintre terapiile neconventionale si ce ar trebui sa stii despre fiecare, atentionand insa ca, inainte de a recurge la acestea, trebuie sa intrebi medicul deoarece unele pot interactiona cu tratamentele traditionale putand sa duca la inrautatirea simptomelor.
De asemenea, trebuie luat in considerare ca unele din aceste terapii pot fi sigure pentru adulti, dar nu si pentru copii.
Masaj
Acesta poate aduce o eliberare astmaticilor, mai ales daca este facut de catre un specialist care se va axa indeosebi pe zona gatului si a cutiei toracice, pentru a elimina tensiunea din muschii care ajuta la respiratie.
Mai multe studii au sugerat si faptul ca masajul imbunatateste functionarea plamanilor, insa in aceasta privinta mai este inca nevoie de cercetari suplimentare.
Plante medicinale
In tratamentul astmului sunt folosite numeroase plante medicinale si suplimente nutritive. Printre cele care pot sa reduca frecventa atacurilor de astm se numara gingko biloba, radacina de lemnn dulce, captalan, urzica, acestea avand proprietati antiinflamatoare.
De asemenea, si uleiul de peste ajuta (recomandata fiind o cantitate cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de miligrame zilnic), precum si vitamina C, magneziu si antioxidanti.
O dieta antiinflamatoare
Aceasta este similara celei mediteraneene, fiind bogata in fructe si legume intens colorate, cereale integrale, peste de apa rece, si saraca in grasimi saturate (in special cele de origine animala), grasimi trans (cele hidrogenate - cum ar fi margarina), carne rosie si lactate grase.
Probiotice
Acestea reprezinta bacterii bune care impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare din intestine si contribuie la mentinerea unui aparat digestiv sanatos, ajutand si bolnavii de astm deoarece multi dintre acestia au si probleme digestive din cauza medicamentelor.
Probioticele sunt disponibile si ca suplimente, insa pot fi gasite si in surse naturale cum ar fi iaurturile simple, care nu au lapte praf reconstituit, arome, coloranti, fructe, zahar sau alte zaharuri (glucoza, fructoza).
sursa: ziare.com
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.