Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
O pilula eficienta impotriva cancerului, care speculeaza deficientele din structura ADN-ului celulelor care cauzeaza aceasta maladie, ar putea fi lansata pe piata peste cativa ani, potrivit cercetatorilor britanici.
Potrivit dailymail.co.uk, cercetatorii britanici de la Kings College London sustin ca se afla la o distanta de doar cativa ani de lansarea pe piata a primei pilule care va putea sa distruga cancerul, dupa ce au descoperit cateva deficiente in structura ADN-ului celulelor care cauzeaza aceasta maladie.
Oamenii de stiinta au descoperit o mutatie, prezenta in anumite celule canceroase, care i-a condus la concluzia ca aceste celule nu pot sa isi repare propria structura genetica "avariata". De asemenea, considera ca pot exploata acest "calcai al lui Ahile", folosind medicamente utilizate in cadrul terapiilor genice, administrate sub forma unor pilule sau injectii, cu scopul de a ataca ADN-ul celulelor canceroase, scrie MEDIAFAX.
Descoperirea acestei incapacitati a cancerului de a-si repara propriile celule ar putea fi considerata o descoperire majora a stiintei medicale, ce ar putea pune capat tratamentelor dureroase folosite in zilele noastre, cum este cazul chimioterapiei.
Istoria acestei descoperiri medicale, efectuata de medicii de la Kings College London, coordonati de profesorul specialist in leucemie Ghulam Mufti, va fi prezentata in cadrul emisiunii de televiziune "Horizon", ce va fi difuzata de postul BBC2.
Profesorul Mufti a declarat ca medicii incearca sa produca deja o serie de medicamente noi, tinand cont de clasificarea tipurilor de cancer in functie de activitatea lor genetica, nu de locul in care maladia se declanseaza prima oara in organism. In opinia sa, oamenii de stiinta se afla astfel foarte aproape de descoperirea unui tratament pentru cancer, prin studierea ADN-ului celulelor tumorale.
Aceasta metoda isi are originea in urma cu 10 ani, cand oamenii de stiinta au alcatuit in premiera o "harta" cu toate cele trei miliarde de "litere" care alcatuiesc secventa completa a genomului uman.
"Un lucru e sigur. Dupa ce reusita inregistrata de Human Genome Project, descoperirile facute au fost absolut fenomenale. De aceea, sunt sigur ca peste putin timp, sa zicem in deceniul urmator, vom putea identifica tratamentul corect pentru fiecare tip de pacient. Pe masura ce timpul va trece, pentru cele mai multe dintre tipurile de cancer va exista cate un tratament-tinta", a declarat profesorul britanic.
In prezent, cercetatorii de la Breakthrough Breast Cancer Research Centre din Londra testeaza deja un anumit medicament, care ataca celulele canceroase, speculand incapacitatea acestora de a-si repara propria structura genetica avariata. Noul medicament, care nu prezinta efecte secundare, inhiba capacitatea celulelor de a se repara si regenera pe cale naturala atunci cand apar anumite "defecte" in codul lor genetic.
Atunci cand medicamentul este administrat in concentratie mica, celulele sanatoase sunt suficient de puternice pentru a supravietui tratamentului, in timp ce celulele canceroase ce nu isi pot repara codul genetic sunt complet distruse.
Oamenii de stiinta de la Sanger Institute din Cambridgeshire, unul dintre centrele de top care au participat la Human Genome Project, folosesc computere ultraperformante pentru a identifica diferentele dintre ADN-ul celulelor canceroase si ADN-ul celulelor sanatoase ale aceluiasi pacient. Mike Stratton, directorul acestui institut, considera ca aceasta metoda va putea conduce la obtinerea in curand nu doar a unor tratamente eficiente impotriva cancerului, ci si a unor medicamente care vor putea preveni complet declansarea bolii.
O metoda asemanatoare a fost utilizata pentru obtinerea unui medicament, aflat in etapa de testare, folosit in cadrul unor terapii genice impotriva fibrozei cistice.
sursa: 9am.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.