Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia asupra pericolului pentru sănătate pe care îl reprezintă mieii prea mici, care conţin mult colagen. De cealaltă parte, producătorii anunţă că preţul mieilor va fi în jur de 23 de lei kilogramul, fără diferenţe faţă de anul trecut.
Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, profesor nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi, le atrage atenţia celor care vor să cumpere miei să se orienteze spre o greutate a acestora de minimum 13-14 kg. "Un miel de cinci-şase kg, de exemplu, are foarte mult colagen, iar asta îl face indigest. Cel mic, după ce l-ai pus la cuptor, nu mai rămâne nimic din el, are foarte multă apă şi colagen. Colagenul este gelatina care dă şi piftia. Mielul mic nu este sănătos, are şi foarte multe substanţe care îngreunează foarte tare metabolismul. Pentru cei care suferă de probleme digestive - bilă, pancreas -, este periculos mielul mic", ne-a declarat Mencinicopschi. Acesta ne sfătuieşte să fim foarte atenţi la botul şi copitele mielului, ca să nu luăm câine. "La organe este foarte uşor să te înşeli, mai ales dacă nu ştii bine anatomia ficatului. Trebuie să ne uităm dacă e proaspăt, să nu aibă mâzgă, să nu miroasă, iar când apăsăm carnea, dacă mielul e proaspăt, trebuie să revină repede la forma iniţială", a mai precizat nutriţionistul.
22 de lei kilogramul, la fermă
Tudor Dorobanţu, secretar general al Federaţiei Agrostar, ne spune că nu vor fi diferenţe semnificative de preţ faţă de perioada similară a anului trecut. "Preţurile vor fi în jur de 22, 23, 24 de lei kilogramul în carcasă. Şi eu sunt crescător de oi şi la ferma mea se vând cu 22 de lei kilogramul. Din punct de vedere legal, sunt anumite obstrucţii. Aici, autorităţile locale şi Autoritatea Sanitară Veterinară trebuie să aibă deschiderea necesară pentru nişte pieţe bine organizate, unde crescătorul să ajungă direct la consumator, fără intermediari. Ca să rupem un lanţ al costurilor artificial umflate, în mod normal producătorul ar trebui să ajungă direct la consumator, şi atunci vom avea şi preţuri rezonabile. La ora actuală, şi consumatorul pierde, şi producătorul pierde, există acest lanţ între unul şi altul cu o serie de intermediari. Aşa cum există Târgul de miei din sectorul 4, ar trebui să existe mai multe zone din Bucureşti. Sau cumpărătorii pot veni direct la ferme, acolo omul vede în ce mediu a trăit, şi-l alege, este tăiat, e şi proaspăt", a afirmat Tudor Dorobanţu, potrivit ring. Sursa: realitatea.net
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.