Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Un sondaj recent a scos la iveala faptul ca jumatate dintre romani au dureri de cap cel putin o data pe luna. Migrenele sunt dureri de cap puternice insotite de greata, varsaturi, tulburari de vedere, senzatie de gat intepenit. Cei care sufera de acestea au, in medie, 13 astfel de episoade pe an.
Pentru migrene exista multe medicamente, atat cu prescriptie cat si fara, dar acestea nu pot decat sa amelioreze simptomele, deoarece un tratament care sa vindece migrenele nu a fost inca descoperit.
Exista insa, conform Daily Mail, cateva lucruri pe care le poti face pentru a reduce numarul datilor in care acestea apar, precum si severitatea simptomelor.
1. Ai grija la factorii declansatori
Printre factorii declansatori frecvent intalniti se numara: fumatul, efortul fizic prea solicitant, stresul, schimbari in ritmul de somn, probleme dentare. Analizeaza timp de cateva saptamani momentele in care apar migrenele pentru a vedea daca observi si alte cauze ce determina durerile.
2. Straduieste-te sa mentii un nivel constant al glicemiei
Un factor declansator este si scaderea nivelului glicemiei. Pentru a evita acest lucru mananca putin si des, la fiecare patru ore, si nu lasa organismul fara hrana mai mult de 12 ore (este vorba de perioada in care sunt incluse si orele de somn).
De asemenea, alege mai des alimente care au un indice glicemic scazut, cum ar fi fructele, legumele, iaurturile si branzeturile cu un continut scazut de grasime, si evita-le pe cele cu indice glicemic ridicat, cum ar fi painea alba, produsele de patiserie, bauturile dulci si dulciurile.
3. Nu consuma prea multa cafeina
O cantitate prea mare de cafeina poate face ca vasele de sange sa se contracte, ceea ce poate declansa de asemenea o migrena. Mai mult de 300 de miligrame de cafeina pe zi (trei cesti de cafea macinata sau cinci cesti de cafea instant) pot provoca astfel de probleme. Incearca sa reduci cantitatea in cazul in care bei atat de mult sau foloseste cafea decofeinizata. Ai grija si la ciocolata, deoarece contine cafeina.
4. Fii mai atent la aditivii alimentari
Multe persoane au remarcat o sensibilitate la anumiti aditivi alimentari cum ar fi glutamat de monosodiu (gasit in parmezan, conservele de carne), aspartam (un indulcitor artificial), tartrazina (colorant galben folosit in special la bauturi si martipan), sulfiti (gasiti in vinuri) si benzoat de sodiu (folosit la margarina, dulciuri).
5. Mesteca ghimbir
Radacina cruda de ghimbir poate ameliora greata si problemele digestive ce insotesc migrenele. In plus, se pare ca aceasta blocheaza efectele prostaglandinelor, substante care provoaca inflamatii ale vaselor de sange din creier, ducand astfel la aparitia migrenelor.
6. Creste nivelul de serotonina
Mai multe studii au descoperit ca cei care sufera de migrene au un nivel scazut de serotonina; prin urmare, consuma mai des alimente bogate in proteine, cum ar fi pui, curcan, oua, lactate, banane, leguminoase, cereale integrale, orez, ovaz, nuci si seminte, pentru a mari cantitatea de serotonina.
7. Bea apa
Deshidratarea este de asemenea un factor declansator, deoarece afecteaza tesuturile din jurul creierului. Pentru a reduce durata, severitatea si frecventa episoadelor de migrena bea zilnic 1-2 litri de apa.
8. Consuma alimente bogate in magneziu
Prea putin magneziu poate duce la scaderea glicemiei si la reducerea fluxului de sange catre creier, ambele fenomene fiind legate de aparitia migrenelor. Consuma verdeturi, rosii, nuci, seminte, cereale integrale, leguminoase, cartofi, ovaz, extract de drojdie.
Sursa: ziare.com
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.