Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În plin sezon estival, când berea şi îngheţata sunt la mare căutare, specialiştii dezvăluie faptul că unele dintre aceste produse conţin un colorant din extract de insecte.
Din corpul insectei dactylopius coccus (cunoscută în popor drept coşenilă) se extrage colorantul roşu - carmin sau roşu de coşenilă - numit şi E 120.
„Acesta se găseşte în iaurturile cu fructe, îngheţate, în unele mărci de bere, bitter, Campari, lichioruri, siropuri, în unele sucuri, unele mărci de ciocolată şi vin roşu, în dropsuri de culoare violet şi roşie, marţipan, cosmetice şi unele mezeluri şi medicamente. Pe lângă faptul că, după adăugarea acestui colorant, unele alimente de post îşi pierd această proprietate, E 120 are şi efecte nocive: poate provoca o serie de reacţii alergice, rinite, astm, erupţii cutanate până la şoc anafilactic. În plus, E 120 trebuie evitat şi de copiii hiperactivi, dar şi de suferinzii de Alzheimer şi Parkinson", explică nutriţionista Marie Vrânceanu, pentru ziarulring.ro.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.