Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Medicii de familie au transmis vineri Casei Naționale de Asigurări de Sănătate că ei nu pot verifica veniturile pacienților, după ce organele de control au depistat că unii pensionari beneficiau de medicamente compensate, deși veniturile lor depășeau plafonul stabilit prin lege.
„Pentru pacienții care au numai pensie mai mică de 700 de lei există o prevedere de protecție socială iar aceștia pot primi și medicamentele de pe lista B tot cu compensare de 90% din prețul de referință. Casa Națională de Asigurări ne-a adus în situația să plătim noi, în situația în care ANAF, Curtea de Conturi au constatat că anumiți pacienți mai aveau și alte venituri, de care medicul de familie nu știa", a declarat președinta Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), Rodica Tănăsescu.
Ea a precizat că astfel de nereguli nu pot fi imputate medicilor de familie, care nu au atribuții în domeniul fiscalizării.
„Medicul de familie nu e organ fiscal, să i se impute aceste rețete. Nu e obligația noastră, nu suntem organ fiscal și în niciun caz nu avem vreo legătură cu această problemă. Curtea de Conturi, de altfel, a imputat caselor de asigurări, nu medicilor de familie și nici altor doctori, este problema caselor să rezolve această problemă. Să plătim noi acele medicamente pe care medicii le-au prescris corect în baza unor drepturi legale ale pacienților și pentru o patologie reală și corectă evident nu e normal", a adăugat Rodica Tănăsescu.
Ea a reamintit că și spitalele se confruntă cu situații deosebite, în care pacienții figurează ca fiind internați, dar de fapt stau acasă și vin periodic la analize.
„La fel s-a întâmplat și se întâmplă în continuare pentru pacienți care figurau internați, dar fie erau internați ambulator ori erau într-o fișă de internare continuă pentru, de exemplu, cure de citostatice ori pentru paliație și ei figurau internați, dar se duceau la câteva săptămâni o dată în spital pentru cura respectivă și în rest stăteau acasă", a mai afirmat Tănăsescu.
Președinta SNMF, Rodica Tănăsescu, a participat vineri la Conferința de lansare a campaniei „Spune ce ai pe inimă”, prima campanie de informare pentru depistarea precoce a fibrilației atriale. Sursa: realitatea.net
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.