Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Privirea este un factor foarte important în interacțiunile noastre zilnice. Este primul indicator al vârstei noastre, dar și al gradului de sănătate pe care îl avem. Zona din jurul ochilor are o structură extrem de delicată și este prima care prezintă semnele îmbătrânirii, uneori de la vârste destul de fragede.
Apariția prematură a ridurilor pe o piele foarte subțire și transparentă, închiderea la culoare a pielii, șanturile formate sub ochi prin pierderea de volum, sprâncenele coborâte, toate dau treptat senzația unui chip obosit, ne modifică stările emoționale și adaugă ani pe chipul nostru.
De ce apar ridurile, cearcănele si pungile în jurul ochilor?
Regiunea perioculară suferă cu trecerea anilor o serie de transformări, atât la nivelul pielii, cât și al structurilor din profunzime: se reduce țesutul gras, musculatura din jurul ochilor își pierde tonusul, țesutul osos își pierde din consistență și, prin urmare, orbita devine tot mai largă, aparând astfel cearcănele și ochii înfundați în orbite.
În plus, oboseala cronică, lipsa de fier sau vitamine din organism, deshidratarea, anumite boli, expunerea excesivă la soare, culoarea închisă dată de prezența vaselor de sânge sau de pigment, sunt factori care, asociați sau nu, ne transformă chipul, în timp, într-unul obosit, trist și lipsit de vitalitate.
Care este diferența între cearcăne și pungi?
Este bine să le delimităm! Cearcănele sunt cauzate de culoarea închisă a pielii și de prezența unor șanțuri care generează apariția umbrelor sub ochi.
Pungile sunt acele umflături de sub ochi cauzate de pierderea tonusului muscular, când se evidențiază grăsimea de sub pleoapa inferioară, și chiar pot fi cauzate de edeme, de reținerea de apă în zona de sub ochi. Această tipologie este mai greu de tratat.
Cu ce începem?
Primul pas ar fi prezentarea la medicul specialist care va face o analiză amănunțită a zonei din jurul ochilor, dar și o evaluare completă a stării de sănătate și a modului de viață al pacientului. Se află astfel dacă are o alimentație defectuoasă, dacă fumează, dacă prezintă o oboseală cronică, factori care pot duce la apariția cearcănelor.
Cele mai utilizate si mai sigure metode de tratament?
Cearcănele adânci pot fi umplute prin injectarea de acid hialuronic de ultimă generație. Vorbim de o substanță care estompează și vasele de sânge prezente în zona din jurul ochilor.
Dacă avem cearcăne închise la culoare din pricina pigmentului, se poate urma un tratament pe termen lung folosind creme cu agenti depigmentanti.
Vasele fine din zona de sub ochi, care pot deveni vizibile odată cu trecerea timpului, se pot șterge cu o nouă tehnologie laser, care oferă rezultate imediate.
Ce facem cu ridurile?
Pentru ridurile fine din jurul ochilor, în special din colțul lateral, se folosește injectarea toxinei botulinice, cu rezultate vizibile după 3-5 zile. Aceasta este indicată și pentru ridicarea sprâncenelor sau a pleoapei superioare, în dorința de a avea o privire cât mai luminoasă și mai întinerită.
Este o modalitate de ștergere a ridurilor foarte utilizată, prin care se pot trata și ridurile orizontale de pe frunte și cele verticale dintre sprâncene.
Pungile de sub ochi necesită o atenție specială, singurul tratament eficient fiind, în multe cazuri, înlăturarea prin blefaroplastie, o intervenție chirurgicală cu rezultate remarcabile.
Tratamente de ultimă oră
Una din noile tehnici o reprezintă corectia cearcănelor cu acid hialuronic de ultimă generație. Este o substanță special creată special pentru aria sensibilă din jurul ochilor și care este injectată printr-o tehnică aparte.
Este important de știut că pielea din jurul ochilor este subțire și transparentă, sub care exista o arhitectură a țesuturilor delicată, cu vase de sânge, muschi și zone de grăsime. Pentru a evita cazurile în care se pot forma pungi greu de corectat ulterior, s-au creat substanțe care să imite cât mai bine caracteristicile naturale locale și să nu prezinte reacții adverse.
S-a creat un tip de acid hialuronic cu proprietăți aparte, care nu reține apa. Este prezent sub forma unui gel foarte fluid, îmbogățit cu aminoacizi, antioxidanți, minerale și vitamine pentru o revitalizare suplimentară a zonei.
Cum se injectează? Prezintă riscuri? Câte ședinte sunt necesare și cât timp durează rezultatul?
Modalitatea de injectare este nedureroasă, de scurta durată (câteva minute). Gelul se așează în mai multe planuri pentru a se integra perfect în țesut și a nu crea un efect artificial.
Datorită structurii special elaborată pentru zona perioculară, nu se simte la atingere, nu exercită presiune pe țesutul din jur și nu se observă prin transparența pielii.
Imediat după tratament, observăm primele rezultate. Ridurile fine sunt atenuate, iar șanțurile de sub ochi sunt umplute. Toate acestea ne oferă tonus și luminozitate pielii și scăpăm de umbrele de sub pleoapa inferioară.
Avem, per ansamblu, o imagine naturală și ne putem relua activitatea zilnică imediat ce ieșim din cabinet.
Acidul hialuronic are origine non-animală și, prin urmare, nu prezintă niciun risc de alergie. Efectul de umplere persistă în medie 6 luni, dar poate dura până la 1 an, o perioadă mult mai lungă comparativ cu alte produse folosite anterior pentru umplerea cearcănelor. Sursa: unica.ro
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.