Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Dacă te simţi obosit, dacă te încearcă o răceală sau pur şi simplu vrei să mănânci sănătos, adaugă în dieta ta stafide, curmale, smochine sau caise uscate. Află ce multe alte avantaje îţi mai aduce consumul acestor fructe!
În această perioadă, când oferta de fructe nu este la fel de bogată ca în restul anului, poţi profita de curmale, stafide, smochine sau de caise uscate.
Sursă importantă de vitamine, minerale şi de fibre, fructele uscate fortifică sistemul imunitar, ferindu-te de răceli şi furnizându-ţi nutrienţi valoroşi pentru organism.
Ai grijă însă ca aceste fructe să nu conţină sulfiţi, substanţe care irită tubul digestiv. Dacă suferi de diabet sau ai exces de kilograme, consumă cu moderaţie fructe uscate, deoarece sunt bogate în zaharuri!
Stafidele menţin oasele sănătoase
Desfătare dulce a naturii, stafidele sunt considerate adevărate energizante. Conţin fibre, fier şi potasiu, precum şi vitamine (A şi C). Stafidele ajută la creşterea densităţii osoase, datorită conţinutului de bor, mineral implicat în metabolismul calciului şi al vitaminei D.
Strugurii uscaţi întăresc acuitatea vizuală şi conţin substanţe care ajută la distrugerea bacteriilor nocive din cavitatea bucală.
Smochinele, indicate în hipertensiune
Conţinutul ridicat de potasiu recomandă smochinele ca adevărate reglatoare ale nivelului tensiunii arteriale. Aceste fructe sunt şi sursă de magneziu, calciu, fosfor şi de vitaminele A, B1, B2, B6 şi C, fiind indicate celor cu probleme digestive (în special în afecţiunile biliare), cu boli respiratorii, printre care bronşite şi laringite, şi în astenii.
Sunt un desert bun pentru gravide, copii, persoane în convalescenţă, sportivi şi pentru toţi cei care vor să se hrănească sănătos.
Curmalele te feresc de răcelismochine
Doar 100 de grame de curmale conţin mai mult de un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina C. Nutriţioniştii recomandă curmalele anemicilor, persoanelor care se refac după boală şi femeilor care alăptează, fiindcă îmbogăţesc laptele matern cu nutrienţi ce întăresc sistemul imunitar al bebeluşului. Curmalele au efect laxativ, de aceea pot fi consumate de cei care suferă de constipaţie. Sursa: antena3.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.