Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În ciuda viscolului de afară, aveţi la îndemână câteva căi simple pentru a vă feri de răceli. De asemenea, trebuie să respectaţi şi câteva reguli de viaţă, şi atunci sănătatea voastră nu va fi afectată de vremea rea.
Imediat ce simţiţi dureri de cap, nasul se înfundă, vă dor oasele şi faceţi febră, trebuie să recurgeţi la inamicii naturali ai răcelilor şi boala nu se va instala. „În niciun caz nu recurgeţi la automedicaţie, în special la antibiotice pentru că nu doar că nu au efect în cazul răcelii sau gripei, dar vă şi reduc imunitatea", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Reguli de viaţă „Oboseala scade rezistenţa organismului în faţa virusurilor. De aceea trebuie să dormiţi suficient, în medie opt ore pe noapte, şi să consumaţi suficiente fructe şi legume. Dacă totuşi simţiţi că răceala s-a instalat, staţi în pat două zile şi consumaţi ceaiuri călduţe, cu zeamă de lămâie şi îndulcite cu miere, sucuri de fructe şi legume şi supă caldă de pui. De asemenea, trebuie să vă hidrataţi suficient, aşa că beţi din când în când câte un pahar cu apă, la temperatura camerei, chiar dacă nu simţiţi senzaţia de sete", recomandă dr. Luca.
Alimente-minune Usturoiul, acest antibiotic natural, are proprietatea de a ne feri de virusuri şi bacterii, iar efectul lui antigripal este de necontestat. Preventiv, mestecaţi câte o jumătate de căţel de usturoi după mesele principale ale zilei.
Dacă aţi răcit deja, zdrobiţi cinci căţei de usturoi, amestecaţi-i cu 10 linguriţe de miere de albine şi luaţi din acest preparat câte o linguriţă din jumătate în jumătate de oră. "Ceapa conţine alicină şi combate microbii. Dacă aveţi frisoane şi vă doare în gât, puteţi bea ceai de ceapă sau consumaţi ceapa ca atare", explică dr. Luca.
Vaccinul previne îmbolnăvirea Gripa este o afecţiune respiratorie care debutează brusc şi este mult mai severă decât răceala. Gripa se ia prin contact direct cu o persoană bolnavă care tuşeşte sau strănută. În general, epidemia de gripă se declanşează în ianuarie şi durează până în martie.
Vaccinarea este eficientă numai împotriva gripei, nu şi a virozelor respiratorii şi este contraindicată persoanelor deja răcite. "Vaccinul induce protecţie de 70-90%, iar la vârstnici şi persoanele cu boli cronice - 58-70%.", Dr. Laurenţiu Luca "Statisticile arată că vaccinarea antigripală reduce complicaţiile cu 60%, iar decesele cu 90%.", Dr. Laurenţiu Luca "Pentru a preveni sau trata răceala, beţi suc natural de citrice.", Dr. Laurenţiu Luca sursa: ziarulring.ro
28.01.2014 la 14:44
daca iei medicamente boala te tine o saptamana iar daca nu iei medicamente te tine 7 zile
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.