Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Există tot felul de zvonuri legate de ouăle albe și cele maro. Unii spun că cele maro sunt mai sănătoase și conțin mai mulți nutrienți, alții spun că sunt mai gustoase, iar alții consideră că sunt mai bune pentru a face diverse mâncăruri. Pe de altă parte, se spune că cele albe sunt mai bune la copturi (sau invers, în funcție de persoana cu care vorbești).
Adevărul este că, indiferent de culoarea pe care o au, ouăle albe și cele maro sunt la fel pe interior, cu o mică excepție despre care vom vorbi mai încolo. Oferă aceeași cantitate de substanțe nutritive, au același gust și sunt la fel de gustoase în copturi sau mâncăruri.
Cele două tipuri de ouă au, în mare, și aceeași grosime a cojii. Poate ai observat că unele ouă au coaja mai tare, dar acest lucru are de-a face cu vârsta găinii, nu cu ce culoare au ouăle pe care le face.
De obicei, ouăle albe sunt făcute de găinile albe sau cele deschise la culoare, care au lobii urechilor albi, în timp ce ouăle maro sunt făcute de găinile cu pene roșcate sau de către cele de culori închise și care au urechile roșii (această afirmație nu este una universal valabilă, ci una general valabilă. În plus, urechile sunt adevăratul indicator și nu penele).
Cum se explică diferența de gust?
Există un mit înrădăcinat cum că ouăle maro sunt mai bune la gust și că acesta ar fi motivul pentru care sunt mai scumpe. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat.
Totuși, diferența de gust de la ou la ou are legătură cu ceea ce mănâncă găina. Spre exemplu, multe găini de casă produc ouă maro, iar majoritatea celor crescute în scopuri comerciale produc ouă albe. Alimentația găinii influențează gustul oului și culoarea gălbenușului, la fel cum poate influența și gustul cărnii.
Totuși, dacă ai crește o găină producătoare de ouă maro și o vei hrăni cu mâncarea celei ce produce ouă albe, ouăle nu vor putea fi deosebite decât după coajă. Dacă cele două găini vor avea aceeași alimentație, până și culoarea gălbenușului va fi aceeași. În ziua de azi, toate găinile crescute în scop comercial, fie că este vorba de cele producătoare de ouă albe sau maro, au aceeași alimentație, cu mici diferențe de la companie la companie (excepția o reprezintă ouăle marcate cu cifra 0 – acestea sunt ouă din producție ecologică, pentru care există norme stricte legate de suprafață, dar și de furajele care se administrează găinilor). Dacă vei mânca un ou de la o găină de țară, vei constata o diferență de gust, dar aceasta nu va avea legătură cu ce culoare are oul. Sursa: fabuloase.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.