Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Îşi doreşte un prieten de joacă blănos ori cu pene sau cu carapace? Dincolo de efectele pozitive pe care animalele de companie le au asupra copiilor, cei mici pot fi expuşi şi unor riscuri asupra sănătăţii.
Insistă să îi iei un animal de companie, cu care să se joace cât e ziua de lungă şi îţi promite că va avea grijă de el? Datoria ta este să iei cea mai bună decizie, iar sănătatea celui mic este cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont.
Psihologii spun că un prieten necuvântător îl ajută pe copil să fie mai responsabil şi să socializeze, iar studiile arată că prietenii necuvântători scad riscul de alergii la cei mici. Din păcate însă, animalele pot transmite şi numeroase boli infecţioase.
Porcuşorul de guineea, o alegere sigură
Porcuşorii de guineea pot transmite numeroase boli infecţioase şi pot provoca alergii, dar acest lucru se întâmplă destul de rar. De fapt, porcuşorii sunt printre cele mai sigure animale de companie, datorită caracterului blând şi a riscului mic de accidentare în timpul jocului.
Atenţie! Trebuie să-i explici copilului că porcuşorul, fiind mic, poate fi rănit foarte uşor.
Pisicile sunt imprevizibile
Sunt graţioase, dornice de dezmierdat şi după faţă par îngeraşi. Însă pisicile sunt imprevizibile şi, uneori, chiar cele mai blânde zgârie şi muşcă fără avertisment. Nu suportă „chinurile“ la care le supun uneori copiii, nu le place să fie trase de coadă şi multe dintre ele nu se lasă prea mult ţinute în braţe.
Pisicile pot transmite diverse boli, mai ales când nu sunt respectate măsurile de igienă. Prin muşcătura şi zgârieturile lor pot fi eliminaţi paraziti care afectează şi omul. Astfel, copilul poate face boala zgârieturii de pisică, o infecţie bacteriană manifestată prin febră şi inflamarea ganglionilor limfatici.
Sfat: Nu lăsaţi pisicile nesupravegheate în camera bebeluşului, pentru că se pot cuibări lângă cel mic şi, uneori, îi pot îngreuna respiraţia în timpul somnului.
Cum pot fi prevenite îmbolnăvirile
În timpul jocului cu animalul preferat, trebuie respectate anumite reguli, care pot preveni şi reduce riscul de îmbolnăvire.
Iată de ce să ţii cont!
· supraveghează-ţi cu atenţie copilul;
· învaţă-l pe cel mic să se spele bine pe mâini de fiecare dată după ce atinge animalul;
· sfătuieşte-l să nu rănească animalul, să nu-l provoace să fie agresiv. Continuare pe clicksanatate.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.