Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Iarna mecanismele de aparare in fata infectiilor scad din cauza frigului, umiditatii, diferentei dintre temperaturile din incaperi si cele de afara etc.
Usturoiul
Potrivit Kudika, imunitatea tinde sa scada, de aceea in sezonul rece trebuie acordata o atentie mai mare capacitatii de aparare a organismului. Cele mai frecvente patologii in acest sezon sunt: rinitele, faringitele, amigdalitele, alte infectii respiratorii, infectiile urinare, dar si patologii legate de bolile reumatice sau accidentele de iarna (fracturi, luxatii etc.).
Usturoiul este bogat in vitamine si minerale, dar si in substante active cu rol analgetic, chiar anesteziant, detoxifiant, antibacterian si antiinflamator, dar si substante reglatoare ale tensiunii arteriale si ale insulinei. Usturoiul omoara microbii, creste imunitatea si rezistenta organismului in fata infectiilor, scade inflamatiile si reduce durerile.
Ceapa
Ceapa prezinta proprietati curative cunoscute de mii de ani. Ca si usturoiul, ceapa previne cancerul, acest beneficiu fiind decelat chiar prin studii medicale de specialitate. Ceapa intensifica regenerarea organismului, prezinta proprietati antimicrobiene, antiinflamatoare, analgetice, desfunda nasul si previne infectiile respiratorii. Pentru ca ceapa creeaza si somnolenta, este indicat sa o consumati in a doua jumatate a zilei.
Fructele
In sezonul rece fructele sunt mai rare, insa indicate sunt citricele si merele care se gasesc din belsug si care au un continut ridicat de vitamine si minerale, in special antiodidanti si vitamina C. Pentru a preveni racelile si a mentine tonusul imunitatii este recomandat sa consumati cel putin trei fructe pe zi.
Ceaiurile
Ceaiurile fierbinti (dar nu foarte fierbinti, ci suficient de calde incat temperatura acestora sa fie tolerata cu usurinta, caci altfel riscati leziune la nivelul cavitatii bucale – leziuni care, conform specialistilor, prezinta in timp risc pentru cancerul oral) ar trebui sa fie indispensabile in sezonul rece.
Mecanismele de termolegrale ale organismului sunt intotdeauna suprasolicitate la temperaturile prea mari (ca vara) sau prea mici, astfel ca este bine sa compensam si sa ne ajutam organismul sa isi mentina mai usor temperatura. Ideea dusurilor fierbinti vara, versus a celor caldute iarna este doar un mit, fiindca in acest fel organismul este si mai “chinuit” in incercarea de a-si mentine temperatura constanta. Este bine ca iarna sa consumam alimente calde si ceaiuri fierbinti, sa facem bai fierbinti, iar vara dusuri reci si mancaruri reci (dar nu de la frigider). Ceaiurile indicate in sezonul rece sunt cele de fructe de padure, macese, musetel, sunatoare, rostopasca, lamaie, echinaceea – aceste ceaiuri stimuland imunitatea.
Muraturile
Muraturile sunt bogate in vitamine si minerale, continand legumele sanatoase, dar totodata contin o serie de fermenti si vitamina C – astfel muraturile “tin” bolile departe. Pentru ca in sezonul rece se gasesc din belsug, nu ezitati sa consumati zilnic muraturi, eventual facute in casa si fara conservanti!
sursa: 9am.ro
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.