Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Curele de slăbire pot contribui la accentuarea stării de depresie, arată un nou studiu al cercetătorilor britanici.
Cercetătorii au descoperit că pierderea în greutate nu îi face pe oameni fericiţi, aşa cum se credea. Din contră, persoanele care au reuşit să piardă în greutate, în timpul studiului, au fost de două ori mai predispuse să se simtă triste, singure şi letargice, în comparaţie cu cele care şi-au menţinut greutatea ori s-au îngrăşat.
Cercetarea, realizată la University College London, a arătat că industria de publicitate le transmite persoanelor care vor să piardă în greutate că vieţile lor se vor schimba în bine dacă sunt mai slabe. Din acest motiv, acestea se simt dezamăgite când descoperă că s-au schimbat foarte puţine lucruri în viaţa lor, în afară de numărul kilogramelor.
Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de aproximativ 2.000 de persoane supraponderale şi obeze (bărbaţi şi femei), cu vârsta de peste 50 de ani.
Participanţii la studiu au fost cântăriţi la începutul studiului şi au răspuns unor întrebări privind frecvenţa momentelor în care s-au simţit trişti, singuri şi indiferenţi.
Patru ani mai târziu, 14% dintre voluntari au pierdut 5% din greutatea lor corporală - suficient, potrivit cercetătorilor, pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate.
Testele efectuate au arătat că nivelul tensiunii arteriale şi cel al grăsimilor rele din sânge au scăzut, însă voluntarii au manifestat o stare proastă de dispoziţie.
Persoanele care au scăzut în greutate au fost cu 78% mai predispuse să manifeste simptome ale depresiei, spre deosebire de cele care nu au slăbit, se mai arătă în studiul cercetătorilor britanici.
„Noi nu vrem să descurajăm pe nimeni să încerce să piardă în greutate, un lucru care înseamnă beneficii fizice extrordinare, dar oamenii nu ar trebui să se aştepte ca pierderea în greutate să le îmbunătăţească instantaneu toate aspectele vieţii", a spus Sarah Jackson, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu. Sursa: antena3.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.