Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru albine, polenul are o însemnătate deosebită, fiind sursa lor principală de hrană, de proteine, de vitamine, minerale şi alţi micronutrienţi. De calitatea polenului adus la stup depind atât vigoarea familiei de albine, cât şi capacitatea de apărare, prin tăria veninului lor. De asemenea, cu cât polenul este mai bun, cu atât laptişorul de matcă este mai valoros.
Polenul floral este, de fapt, celula sexuala masculina a plantei. Este dispus ca o pulbere fina pe stamine. Albinele preiau aceasta pulbere, apoi o amesteca cu miere si nectar regurgitate, cat si cu secretii proprii. Astfel, pot sa formeze granulele colorate binecunoscute, adica polenul apicol sau recoltat de albine, care ajunge in stup ori in recoltatoarele apicultorilor. Pentru a forma o singura granula de polen, albina trebuie sa viziteze in medie 300 de flori.
Compozitia si proprietatile organoleptice ale diferitelor tipuri de polen difera in functie de genul si specia plantelor de origine, precum si de momentul recoltarii. Dupa cum florile se schimba pe parcursul anului, vom afla si la diferitele loturi de polen apicol gusturi diverse, mirosuri, arome, culori. Este o varietate naturala care ofera placere si utilitate consumatorului, tot la fel cum alimentatia noastra trebuie sa fie, in general, variata si echilibrata. Fiind o celula sexuala a plantelor, e firesc ca polenul este incarcat cu acele principii care sunt necesare unei noi fiinte spre a se forma si dezvolta. In plus, cum multe plante sunt medicinale, el poate transfera si proprietatile lor terapeutice.
Refacerea florei intestinale
Lucru destul de putin cunoscut, polenul crud este un probiotic vegetal. Cercetarile microbiologice de laborator din ultimii ani au dezvaluit un important continut in lactobacili si bifidobacterii a caror provenienta se afla in stomacul albinelor. Toate acestea sunt folositoare tubului nostru digestiv, unde polenul crud poate reface flora habituala. Prin continutul sau de lactobacili natural dezvoltati, polenul crud apicol se poate lua la intrecere cu iaurtul. Citeşte mai mult pe curademiere.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.