Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Oul este alcătuit din două părţi: gălbenuş şi albuş şi conţine colesterolul bun, care este util organismului. Unii oameni preferă să consume omletă doar din albuşuri sau să mânânce doar gălbenuşul. Albuşurile, conţin câteva proteine în plus, însă pot fi cauza unor probleme digestive sau a unor boli autoimune.
Gălbenuşul din ou conţine 100% vitaminele A,D,E,K şi carotenoide luteina si zeaxantina. Mai conţine şi 90% calciu, fier, fosfor, zinc, vitamina B6 şi vitamina B12. Comparativ cu gălbenuşul, albuşul nu are aceeaşi paletă bogată de vitamine. Conţine mai multe proteine, dar doar din cauză că gălbenuşul este mai mic. Cu atât mai mult ştim că proteinele trebuie consumate în jur de 15 30% din caloarea calorică zilnică, scrie doctorulzilei.ro.
Motivul pentru care oul conţine o cantitate mare de colesterol nu este ca să ne pună în pericol sănătatea, ci pentru viitorul pui care va ecloza din ou şi care are nevoie de colesterol exact ca o fiinţă vie. Colesterol reprezintă precursorul hormonilor sexuali şi este folosit de toate celulele din organism. S-a demonstrat de foarte multe ori că HDL indică colesterolul bun, în timp ce zahărul, glucoza, fructosa, omega 3-omega 6 ridică colesterolul rău, adică LDL şi trigliceridele din sânge.
Este un lucru foarte trist că majoritatea nutriţioniştilor recomandă omleta din albuşuri. Nu e de mirare că majoritatea copiilor au deficienţe de grăsime şi un colesterol rău crescut.
Cele mai multe organisme vii dezvoltă un sistem de auto apărare pentru a face faţă predatorilor. Animalele au dinţi şi picioare ca să muşte şi să fugă, iar plantele dezvoltă toxine şi antinutrienţi ca să se apere de potenţialii invadatori. Gălbenuşul de ou, viitorul pui de găină, nu are cum să se apere decât dacă albuşul îşi schimbă cumva funcţia şi 13 din 14 proteine găsite în albuş au proproietăţi antibacteriale. De obicei, distrug bacteriile şi microbii ănsă ne pot afecta şi nouă sănătatea. De obicei, când este consumat în cantităţi mari sau când intestinele noastre sunt deja compromise.
Proteina lysozyme, care este inofensivă, se poate combina cu proteine precum ovomucoid sau ovoinhibitor şi poate inhiba trypsina, o proteină responsabilă pentru sistemul digestiv. Chiar şi mai grav unii compuşi pot trece de pereţii intestinali şi să agraveze bolile autoimune.
În concluzie foarte mulţi oameni suferă de deficienţe ale vitaminelor importante A,D,E şi K2 şi ar trebui să ştie ce important este gălbenuşul de ou în acest sens.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.