Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Care sunt alimentele otrăvitoare? Iată ce scrie bonappetit.com:
Cireşe, piersici, prune, caise: acizi cianogenici
Să înghiţi un sâmbure de cireaşă nu este o tragedie. Dacă-l mănânci, însă, spart, atunci lucrurile se complică. Pe lângă gustul amar şi imposibilitatea de a-i mesteca, sâmburii anumitor fructe – cireşe, piersici, prune, caise – conţin acizi cianogenici care, după ingestie, eliberează acidul cianhidric. Care este doza letală de sâmburi? 1-2 sâmburi au efect ireversibil.
Mere şi pere: cianide
Merele şi perele au sâmburi plini de substanţe care, odată înghiţite, se transformă în acid cianhidric. Din fericire pentru cei care mănâncă aceste fructe cu tot cu cotor, pentru a-şi desface otrava, sâmburii trebuie să fie pisaţi foarte bine. De regulă, un măr are cel mult opt sâmburi. Abia după consumul a 25 de mere cu tot cu sâmburi la o singură masă ar trebui să te îngrijorezi.
Orez: arsenic
Orezul, în special cel cultivat în Texas, conţine arsenic, o toxină care poate avea efecte extrem de neplăcute: vărsături, dureri abdominale şi chiar vertij, dacă este consumat în cantităţi însemnate. Cel mai mare nivel de toxine se regăseşte în orezul brun. În ciuda prezenţei toxinei, este imposibil să te intoxici cu arsenic într-o singură zi. În timp, însă, consumul duce la apariţia bolilor de inimă şi a diverselor forme de cancer. Care este doza letală? Aproximativ 7 milioane de porţii.
Rubarbă: acid oxalic
Tulpinele roşiatice sunt delicioase în cocktailuri şi în tarte. Frunzele de rubarbă, însă, nu sunt comestibile. Acestea conţin cristale de acid oxalic, substanţă care se foloseşte în diverse amestecuri ca înălbitor sau detartrant. Dacă se mănâncă, frunzele produc o senzaţie puternică de arsură în gură şi pe gât, stări de greaţă, convulsii şi chiar deces. Doza letală? Cel puţin 4,5 kg de frunze.
Cartofi: solanină
În funcţie de modul în care sunt cultivaţi, cartofii pot produce solanină, un pesticid natural extrem de toxic pentru oameni. Compusul se regăseşte în cartofii care încep să se înverzească, în special după ce încep să încolţească. Printre simptomele intoxicaţiei cu solanină se numără stări de vomă, diaree şi, în cazuri rare, stop cardiorespirator. Sursa: Feellikecooking.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.