Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Studiile arată că 40% din populaţie suferă cel puţin o dată în viaţă de halitoză sau mai simplu spus, respiraţie urât mirositoare. În cele mai multe cazuri, respiraţia neplăcută îşi are originile chiar în cavitatea bucală propriu-zisă. Intensitatea acesteia diferă de-a lungul zilei în funcţie de alimentele ingerate, fumatul şi consumul de alcool fiind de asemenea factori determinant, scrie csid.ro.
Însă pentru a determina cu exactitate cauzele halitozei este necesar un control stomatologic în urma căruia să se urmeze un tratament potrivit pentru a avea o respiraţie proaspătă şi sănătoasă.
Situaţia e neplăcută atât pentru cel ce suferă de această afecţiune, cât şi pentru cei din jurul său, aşadar să aplicăm câteva reguli preţioase pentru o respiraţie fără probleme.
sus
Cauzele halenei
Principala cauză a respiraţiei urât mirositoare este dată de bacteriile care rămân în şanţul gingival, zone interdentare sau limbă. Acestea se cantonează în astfel de spaţii şi, pentru a scăpa de ele, este necesară igiena orală corectă.
Curăţarea limbii, atât prin periaj cât şi prin folosirea apei de gură, periajul dentar pe cât posibil după fiecare masă principală, utilizarea aţei dentare pentru îndepărtarea resturilor alimentare interdentare, cât şi clătirea cu apă de gură scad semnificativ halitoza şi riscul apariţiei acesteia.
Alte cauze
Problemele dentare pot cauza de asemenea halitoza: obturaţiile incorecte, coroanele dentare neadaptate, tartrul, problemele parodontale reprezintă medii propice pentru dezvoltarea bacteriilor.
Problemele de natură gastro-intestinală, ale tractului digestiv, afecţiunile tractului respirator, sinuzitele, pot de asemenea cauza halitoză. Însă în cele mai multe cazuri o vizită la medicul dentist şi urmărirea cu stricteţe a indicaţiilor medicului rezolvă problema.
Consumul regulat de tutun cauzează respiraţie urât mirositoare, în acest caz soluţia fiind reprezentată de renunţarea în totalitate la acest lucru. Dacă acest lucru nu dispare, ci mai mult se ajunge la o afecţiune de natură cronică, este necesară vizita la medicul dentist.
O alta cauză a respiraţiei neplăcute este reprezentată de xerostomie (senzaţia de gură uscată), caz în care scade secreţia salivară. Ea apare în mod fiziologic în timpul nopţii când secreţia salivară e scăzută şi cauzează halitoza de dimineaţa, care este îndepărtată prin periajul dentar imediat.
Însă există şi xerostomie patologică, care este uneori dată de medicamente, în care apare diminuarea secreţiei glandelor salivare şi implicit apariţia respiraţiei neplăcute, prin calitatea salivei cu conţinut slab de oxigen. Sursa: realitatea.net
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.