Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Căderea de calciu nu ascunde doar o banală carenţă de calciu în organism, cum aţi crede, ci, uneori, suferinţe de natură psihică, avertizează specialiştii.
Societatea contemporană a devenit un mediu ostil şi insecurizant, în care numărul traumelor psihice a crescut foarte mult.
Efectul imediat constă în creşterea numărului de tulburări psihice: de la depresii invalidante, la tentative de suicid, la tulburări anxioase, la tulburări de personalitate de tip antisocial sau la crize nervoase.
Crizele nervoase, numite în trecut isterii, se caracterizează printr-un polimorfism simptomatic, din care desprindem ca simptom de bază angoasa.
Aceasta pune stăpânire pe întreaga subiectivitate a individului, torturându-l prin sentimentul de spaimă ce nu-şi găseşte sursa, spune dr. Ioana Stoleriu, medic specialist psihiatrie la Spitalul „Eftimie Diamandescu Bălăceanca“, potrivit Adevarul.ro.
Angoasa este o stare dezagreabilă, trăită ca sentiment de insecuritate, fără prezenţa obiectivă a unui pericol, şi se exprimă prin mecanisme de apărare precum hipertonie musculară, vederea înceţoşată, tahicardie, hipersudaţie, respiraţie rapidă şi superficială, senzaţia de lipsă de aer sau de nod în gât, completează specialistul.
Din punct de vedere medical, respiraţia accelerată ventilează inadecvat spaţiul traheobronşic, făcând ca schimbul alveolar al gazelor să fie ineficient.
Efectul constă într-o blocare a ionului de calciu, care are drept efecte hiperexcitabilitatea musculară, tradusă prin ameţeală, acea senzaţie de „cădere de calciu“ incriminată de multe persoane, spune medicul.
În aceste situaţii dramatice, pacienţii ajung mai ales în camerele de gardă ale spitalelor, unde primesc calciu în perfuzii, fiind sancţionaţi cu diagnosticul – spasmofilie.
Aşadar, căderea de calciu este tratată cel mai adesea incorect, negându-se terapiile psihiatrice adecvate. Este necesară o trecere în revistă a semnificaţiilor date de pacienţi termenilor înlocuitori acestei nelinişti metafizice, concluzionează medicul psihiatru
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.