Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Te-ai straduit mult sa fii sanatos. Urmaresti cu atentie fiecare calorie, faci sport in mod regulat si intotdeauna arunci galbenusul atunci cand faci omleta cu legume. Poate ca este timpul sa iti schimbi parerea (cel putin in privinta oualelor). Adevarul e ca oul ca intreg nu creste riscul dezvoltarii bolilor de inima, potrivit nutritionistilor. De fapt, unii specialisti in alimentatie considera ca poate fi mai rau pentru sanatatea ta sa nu consumi galbenusul.
Un cercetator, Nikolai Anichkov, a lansat la inceputul secolului XX ca galbenusul de ou impreuna cu alte surse de grasimi saturate si colesterol sunt periculoase pentru sanatatea sistemului circulator. Omul de stiinta a hranit iepuri cu colesterol pur si a observat ca arterele lor au fost infundate cu plaga, ceea ce a dus la boli de inima. De atunci insa, alti oameni de stiinta au pus sub semnul intrebarii legatura dintre ele. „Iepurii nu au nimic in comun cu organismul uman, iar colesterolul nu face parte, in niciun caz, din dieta lor obisnuita”.
Au mai fost si alte cercetari in aceeasi directie, in care dieta bogata in grasimi saturate era indicata drept principala vinovata in dezvoltarea bolilor de inima. Si cu toate ca s-a observat o oarecare legatura intre cele doua, nu s-a stabilit daca, totusi, prima este cauza aparitiei celei de-a doua.
Partea plina a paharului
In 2010, un studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition a scos la iveala faptul ca „grasimile saturate nu sunt asociate cu un risc crescut de boli coronariene, atac de cord sau blocarea arterelor”.
Dat fiind toate aceste informatii contradictorii, oamenii au inceput sa caute cauza declansarii bolilor de inima. Se pare ca inflamatiile cauzate de stresul cronic precum si consumul exagerat de ulei vegetal si carbohidrati procesati sunt adevaratii vinovati pentru imbolnavirea inimii si a sistemului circulator.
Adevarul gol golut
In cazul in care aruncai galbenusul este bine sa stii ca procedand astfel renuntai la o multime de nutrienti pe care acestia ii contine. Este vorba despre vitamina A, care este buna pentru piele, si complexul de vitamine B, pentru energie, sanatatea creierului si a muschilor etc. In plus, grasimea saturata aflata in galbenus este necesara atat pentru producerea unor hormoni, cat si pentru ajutarea organismului sa absoarba vitamine si minerale.
Atat timp cat esti atent la numarul caloriilor, consumul unui ou intreg nu te va face mai gras in ciuda continutului sau de grasimi. Ai grija totusi sa nu exagerezi cu consumul de oua. Sursa: huffingtonpost.com
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.