Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Specialiştii spun că oamenii se nasc cu această bacterie, dar se activează doar la unii dintre noi. Transmiterea microbului se face pe cale orală, prin apă, alimente, tacâmuri, mâini murdare sau din cauza igieneii deficitare. De obicei, dacă un membru al familiei are această bacterie în corp, mai mult ca sigur o au toţi ceilaţi din familie. Medicul primar în gastroenterologie Mihai Abramescu, din Târgovişte, este de părere că doar un antibiotic puternic poate eradica Helicobacterul din corp.
„Există un tratament de eradicare a bacteriei care este folosit în România, fiind printre cele mai bune scheme de tratament. Acesta foloseşte inhibitorul de pompă de proton care se numeşte Nexium, de 40 ml, de două ori pe zi şi în asociere cu două antibiotice Amoxicilină, 2 gr/zi şi Claritomicină 1 gr/zi, timp de minim 7 zile. De obicei, se urmează acest tratament pentru 10 - 14 zile. În afară de această schemă, mai sunt şi alte scheme de tratament. Fiecare doctor îl alege pe cel adecvat”, ne-a spus dr. Mihai Abramescu. În afară de inhibitorul de pompă de proton care este cel mai bun, se mai pot folosi două medicamente antibiotice: Tetraciclina 2gr/zi şi Metronidazol 1gr/zi, care este un antideparazitar.
Bacteria poate reapărea, chiar dacă o eradicăm
„Niciun tratament nu are rată de succes de 100%. Cel cu Nexium are rată de 85-90%. Dacă scăpăm de bacterie, există riscul ca bacteria să se întoarcă. Organismul se poate reinfecta, pentru că sunt mai multe feluri de bacterii din grupa Helycobacter”, mai spune dr. Abramescu.
Cum ne dăm seama că avem Helicobacter, fără să mergem la medic Simptome: durerea, greaţa, arsuri, balonare. Pentru depistarea acestei bacterii se fac două analize de laborator, unele de sânge, altele de scaun. Depistarea directă a existentei microbului se poate face prin biopsie efectuată cu ocazia endoscopiei, printr-un test al aerului expirat sau prin testul fecal (este mai puţin sensibil decât biopsia). “Atunci când ne doare stomacul şi când avem arsuri trebuie să ne gândim la Helycobacter. Trebuie să facem analizele şi dacă acestea arată că nu este bacterie, înseamnă că este o infecţie obişnuită, o gastroduodenită sau orice altceva. Nu e un pericol deosebit, dar, la un moment dat, această bacterie ar fi un marcăr în debutul unor boli mai grave de stomac, dar după o vârstă mai îndelungată şi o evoluţie asemenea. E o treabă sâcâitoare şi trebuie rezolvată dacă apare”, spune dr. Mihai Abramescu.
Helicobacter Pylori se face vinovată si de respiraţia urât mirositoare. Ultimele cercetari au dovedit ca aceasta bacterie trăieşte şi în gurile persoanelor infectate, unde se asociază cu alte bacterii, cauzând halitoza sau mirosul neplăcut al gurii.
Ce boli provoacă Helicobacter Pylori Bacteria Helicobacter pylori este responsabilă de gastritele cronice, de ulcerele duodenale şi joacă un rol important în generarea anumitor forme de cancer gastric, dacă este lăsată să îşi facă de cap prea mult în organism. După ce o persoana purtătoare face tratamentul împotriva bacteriei, de obicei aceasta dispare doar pentru o perioadă, apoi cel în cauza se reinfectează. Infecţia poate dura decenii, poate chiar toată viaţă persoanei infectate. Aproximativ 10% dintre persoanele infectate dezvoltă ulcer peptic. 40% din populaţia europeană este suferă de această infecţie şi în mai mult de 80% în ţările slab dezvoltate. HP trăieşte exclusiv în stomacul uman şi este singurul organism cunoscut care poate supravieţui într-un mediu atât de acid.
În mod normal, riscul de cancer gastric este de 1,1% la persoanele care nu au Helicobacter şi de 1,7% la cele care au microbul. Remedii naturiste care te pot scăpa de Helicobacter Pe lângă tratamentul cu antibiotic, există o serie de tratamente naturiste care au dat randament în cazul unora dintre pacienţi. Cele mai întâlnite sunt tratamentul cu uleiul volatil de menta şi de cimbru, cu Obligeana, lemul dulce, zmeurul, mierea manuka, bifidus şi acidophilus.
Tratamentul cu Obligeana Pulberea de rădăcină se ia pe stomacul gol, câte o jumătate de linguriţă, de patru ori pe zi. Are efect antibiotic, calmant gastric, ajută la controlul nivelului de stres, în condiţiile în care corelarea infecţiei cu această bacterie cu un nivel ridicat de tensiune psihică determină cel mai adesea apariţia gastritei şi a ulcerului. Nu în ultimul rând, obligeana are un efect antitumoral demonstrat, ceea ce o face un valoros factor de prevenţie a cancerului gastric şi a cancerului cu localizare digestiva, în general, acestea fiind afecţiuni ce apăr mai frecvent la persoanele cuHelicobacter Pylori. Obligeana se poate lua şi sub formă de pastile. Sursa: Adevarul.ro
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.