Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Patru boli de iarnă extrem de periculoase. Iarna este cunoscută pentru frigul ei insuportabil, dar şi pentru o serie de boli care nu vin nicidecum din sacul lui Moş Crăciun. Cel mai de temut duşman al iernii este gripa, însă există o serie de alte afecţiuni care ne pun sănătatea în pericol.
HIPOTERMIA
Aceasta este una dintre cele patru boli de iarna care, daca nu este tratata corespunzator, poate fi fatala. Hipotermia este o scadere a temperaturii corporale sub 35 de grade sau mai putin.
Afectiunea provoaca aproximativ 700 de decese pe an in Statele Unite ale Americii. Pentru a evita aceasta boala, asigura-te ca in camera ta sunt mai mult de 16 grade in timpul gerului de afara.
Scaderea temperaturii corpului duce la ingustarea vaselor de sange. Atunci apar frisoanele, iar urmatoarele simptome pot fi amnezia, somnolenta si vorbirea incoerenta. Pulsul este mai slab iar bataile inime se accelereaza.
BOALA VARSATURILOR DE IARNA
Aceasta boala este provocata de norovirus sau virusul norwalk. Acest virus se transmite de la o persoana la alta si se afla in intestine. Afectiunea poate fi contacta de la toaleta ori prin aerosoli. Boala poate fi transmisa inclusiv in spatiile inchise si provoaca probleme serioase in spitale, atunci cand se declanseaza epidemia.
In cazul acestei boli, se recomanda consumul de apa plata si odihna. Nu exista un tratament specific pentru aceasta boala, dar se recomanda o atentie mai marele igiena corporala.
CRESTEREA TENSIUNII ARTERIALE
Desi mult cred ca este invers, tensiunea este mai mare in timpul iernii decat vara. Vasele de sange se contracta la frig intrucat este nevoie de o presiune mai mare pentru a forta sangele sa circule prin vene si artere.
Lipsa activitatii fizice pe timp de iarna contribuie, de asemenea, la cresterea tensiunii arteriale. Hipertensiunea poate fi tratata numai cu ajutorul unui cardiolog.
DEGERATURILE
Cele mai expuse zone sunt fata, urechile, incheieturile, mainile si picioarele. Atunci cand pielea se degereaza aceasta capata un aspect albicios, devine mai rigida si se manifesta senzatia de amorteala ori durerea.
Combaterea degeraturilor se face cu incalzirea treptata a zonelor afectate. Acoperiti-va cu o patura in plus daca va incearca aceasta problema si luati haine suplimentare pe voi cand iesiti in oras in cazul in care sunteti extrem de frigurosi. Niciodata sa nu frecati locurile degerate deoarece puteti sa va deteriorati tesutul. Sursa: teotrandafir.com
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.