Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Gargara cu sare este poate cel mai cunoscut leac băbesc pentru durerile în gât. Sarea acționează ca un antiseptic, reduce inflamația și amelioreaza durerea. Altă gargară eficientă este cea cu zeamă de lămâie combinată în proporții egale cu apă călduță. Si limonada cu miere este recomandată în astfel de situații.
Mierea are proprietăți antibacteriene și reduce inflamația. Sunt suficiente două linguri în apă fierbinte sau în ceai. Daca apelam la acesta tratament de cateva ori pe zi, gâtul nostru va fi ca nou. O lingura de miere inainte de culcare, nu doar că ne va calma suferinta, dar ne va ajuta să avem și un somn liniștit.
Pentru că tot suntem la capitolul gargară, salvia ne vine și ea în ajutor! O lingură de salvie fiartă in apa timp de zece minute ne scapă de disconfortul din gât. Si salvia are proprietăți antiseptice. In plus, decongestionează căile respiratorii. Putem bea și ceai de salvie sau de cimbrișor.
Curmalele sunt alte antiinflamatorii recomandate. O gargară cu o infuzie preparată din patru curmale tăiate și apă readuce sanatatea. Se mai poate face gargară si cu ceai de mușețel, eventual amestecat și cu puțină salvie, dar și cu oțet din cidru de mere îndoit cu apă. Uleiul de eucalipt decongestionează căile respiratorii și reduce inflamația gâtului.
Specialiștii in homeopatie recomandă si frunzele de eucalipt pentru prepararea unui lichid impreuna cu putina miere și lămâie. Dar nu pentru consum ci doar pentru clatirea gatului.
Infuzia de mentă cu miere are efect astringent și antibacterian și previne suprainfectarea. Usturoiul contine alicina, o substanta care distruge bacteriile care dau dureri în gât.
La fel de bun este hreanul ras amestecat cu miere și cuișoare peste care se toarnă apă fierbinte. Siropul de propolis este excelent în astfel de situații, la fel și siropul de ridiche neagră cu miere.
Scorțișoara fiartă cu puțin piper face minuni în alinarea durerilor de gât, mai ales dacă se adaugă și miere. Putem pulveriza direct în gât, de două sau trei ori pe zi, tinctură de gălbenele.
Si picăturile nazale cu vitamina A ajută mult. Un efect sigur si rapid au si compresele cu varză sau cartof ras. Iar, la fel de importante, sunt odihna, consumul de lichide calde si protejarea gâtului cu o eșarfă sau un fular. Sursa: Realitatea.net
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.